
Sportwetenschappen
Ben je nieuwsgierig naar de toepassing van wetenschappen in het domein van beweging en sport? Je wenst een breed bewegingsprofiel én bereike te halen en een gevorderd niveau voor meerdere bewegingsactiviteiten. Cellulaire inspanningsfysiologie schrikt jou niet af? Je gaat aan de slag met anatomie, biomechanica en trainingsleer. Ben je gemotiveerd om je onder te dompelen in een breed totaalpakket toegepaste wetenschappen? Dan is sportwetenschappen zeker iets voor jou.
Visie op de studierichting
Deze richting focust op het bestuderen van wetenschapsdomeinen. Leerlingen beoefenen verschillende bewegings- en sportactiviteiten en krijgen zo een dieper inzicht in toegepaste wetenschappen. De combinatie van deze twee vakdomeinen staat borg voor ruime keuzemogelijkheden in het hoger onderwijs.
Leerlingenprofiel
Leerlingen in deze studierichting zijn gemotiveerd om wetenschappen en hun toepassingen te bestuderen aan de hand van bewegings- en sportactiviteiten. Ze ontwikkelen daarbij een breed bewegingsprofiel (KLUSCE) én bereiken een gevorderd niveau voor meerdere bewegingsactiviteiten. Hierbij focussen ze op het verbreden en verdiepen van hun technische en tactische bewegingsspecifieke competenties. Dit doen ze binnen drie bewegingsdomeinen: het individuele, interactieve en ritmisch-expressieve domein.
Vervolgopleidingen na de derde graad
Biotechniek, gecombineerde studiegebieden (Sport en bewegen), Wetenschappen (Biochemie en biotechnologie, Biologie, Chemie), Biomedische wetenschappen, Biotechniek, Bewegingsen Revalidatiewetenschappen, Farmaceutische wetenschappen, Sociale gezondheidswetenschappen, Gezondheidszorg, Onderwijs
Flex-uren
We onderscheiden 2 soorten invulling van de Flex-uren:
1. Remediëring van vakken van het kerncurriculum
In alle studierichtingen mogelijk: wiskunde, fysica, Frans en Nederlands
2. Verdieping van vakken van het kerncurriculum (1u)
Sportwetenschappen: biologie B + sport (in co-teaching), wiskunde
Aanvullend
Meerdere keren per schooljaar worden de lessenroosters doorbroken om te werken aan de eindtermen burgerschap, gezondheidseducatie en cultureel bewustzijn en expressie.
Via coachingsgesprekken worden onder meer de leercompetenties en de onderwijsloopbaan van dichtbij opgevolgd, in kaart gebracht en bijgestuurd waar en wanneer nodig.