Uitvaartontbijt helpt strijd tegen muco !

Reeds enkele jaren biedt onze school aan onze laatstejaars, naar aanleiding van hun 'uitvaart', een heerlijk ontbijtbuffet aan.

De leerlingen leveren een kleine financiële bijdrage die dan overgemaakt wordt aan een organisatie met een sociaal doel : vzw De Sloep in Gent, de Clini-Clowns, Artsen zonder grenzen, …

Twee jaar geleden werd de actie 'Hope for Kabondo' gesteund, ten voordele van een weeshuis in Kenia, dat dankzij het boek 'Mijn status is positief' van fotografe Lieve Blanquaert en journaliste Annemie Struyf en de televisiedocumentaire 'De moeder van mijn dochter' bekendheid verwierf.

Vorig jaar werd 'Vredeseilanden' gesteund, de onafhankelijke en pluralistische organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich specialiseert in voedselzekerheid.

Op deze manier hopen wij dat onze abituriënten n.a.v. hun 'feestdag' ook even nadenken over en stilstaan bij organisaties voor wie liefdadigheid geen leeg begrip is.

Uiteraard hangt de grootte van de steun van onze leerlingen nauw samen met de materiële en/of financiële bijdrage van sponsors die het ontbijtbuffet mee willen helpen organiseren.

Dit jaar kozen onze leerlingen voor de 'Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose'.

Mucoviscidose is de meest voorkomende erfelijke levensbedreigende ziekte in ons land. Ze tast hoofdzakelijk de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel aan en is tot vandaag nog steeds ongeneeslijk.

De 'Mucovereniging' zet zich al meer dan veertig jaar in om mucopatiënten en hun families een betere levenskwaliteit te bieden.
De vereniging kan niet rekenen op overheidssteun en omdat muco een erg dure chronische ziekte is, is alle hulp meer dan welkom.

Langs deze weg willen wij de leerlingen symbolisch in de bloemetjes zetten voor hun nobele initiatief : er werd immers €500,- gestort op de rekening van de Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose !

Met deze gift helpen wij het wetenschappelijk onderzoek mee vooruit en kan de vereniging patiënten en hulpverleners financieel blijven ondersteunen.

Tijdens de Plechtige Proclamatie op 27 juni zal aan de mucovereniging symbolisch een cheque overhandigd worden.
De rol van onze leerlingen als donateur is van onschatbare waarde maar dat muco aandacht krijgt en bekender wordt gemaakt is minstens even belangrijk.

Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose
Borlélaan  12
1160 Brussel
www.muco.be
Geen enkele gift is te klein : 523 - 0801012-61