Geslaagd EK wielrennen, gymnastiek en atletiek voor onze leerlingen en oud-leerlingen

Begin augustus vonden de Europese kampioenschappen plaats voor verschillende disciplines. Onze leerlingen gymnastiek en wielrennen gingen aan de slag in Glasgow, de leerlingen atletiek in Berlijn.

 

Maellyse Brassart gaat naar 6MTTO en turnde een mooie balkoefening waardoor ze in de finale terechtkwam. Daar haalde ze een mooie 7de plaats. Proficiat Maellyse.

 

Nina Derwael (oud-leerling 6MTTO) verlengde haar Europese titel aan de brug met ongelijke leggers en schitterde aan de balk, waardoor ze zilver veroverde. Axelle Klinckaert (oud-leerling 6WETO) turnde een zeer goede en originele grondoefening die haar de bronzen medaille oplevert. Senna Deriks (oud-leerling 6WETO) vervolledigde het team dat zich als 3de kon plaatsen voor de finale.

 

Bij de jongens namen oud-leerlingen Noah Kuavita, Luka Van den Keybus en Jonathan Vrolix deel. Het team haalde een mooie 12de plaats, en Naoh kon zich plaatsen voor de finale van de rekstok waarin hij 8de werd.

 

Ook bij het wielrennen werden medailles gehaald. Oud-leerling Robbe Ghys zette een fantastische prestatie neer door een gouden medaille te veroveren bij de ploegkoers. Samen met Sasha Weemaes en Lyndsay De Vylder behaalt het team een mooie 7de plaats in de ploegenachtervolging. Tevens namen ook Ayrton De Pauw en Moreno De Pauw deel aan het EK.

 

Bij de dames is Nicky Degrendele in topvorm, en behaalt zilver op de keirin. Lotty Kopecky en Gilke Croket behalen een mooie 5de plaats in de ploegenachtervolging.

 

Bij atletiek zette oud-leerling Michael Obasuyi een mooie prestatie neer op zijn eerste EK. Hij bereikte de halve finales bij de hoge horden. Noor Vits nam deel aan de zevenkamp, en wist ondanks een gebroken pink een goede wedstrijd af te werken.

 

Tevens hebben ook Robbe Frans (5EMT) en Bent D'Hoore (5WEWIa) met de Nationale Belgische Basketbal U16 ploeg deelgenomen aan het Europees kampioenschap in Sarajevo (Bosnië). 

 

Proficiat!