Topsport

Gouden medailles op World Cup gymnastiek in Doha

Eind maart namen onze gymnasten deel aan de wereldbeker in Qatar. België behoort ondertussen tot de wereldtop in het toestelturnen, en dit werd bevestigd door een gouden medaille voor Axelle Klinckaert (6WETO). Axelle turnde een fantastische grondoefening. Haar oefeningen worden momenteel ook door het grote publiek gesmaakt, zo verwerkte ze onlangs de wereld van Harry Potter in haar opvoering.

Nina Derwael (6MTTO) blijft de brug met ongelijke leggers domineren, en behaalt opnieuw een gouden medaille. Ook op de balk zette ze een mooie oefening neer, goed voor een bronzen medaille.

Oud-leerlingen Rune Hermans en Noah Kuavita turnden zich ook ‘in the picture’, en behaalden mooie finaleplaatsen.

Proficiat!

 

Oud-leerling Nicky Degrendele behaalt goud op WK baanwielrennen

Afgelopen weekend werd Nicky Degrendele wereldkampioene keirin op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Ze reed een goede wedstrijd waarbij ze op het einde goed uit het wiel kwam en met een lengte voorsprong de overwinning pakte. De keirin is een discipline waarbij er gestart wordt achter een derny (gangmaker) en op het einde voluit wordt gesprint. Nicky studeerde bij ons af in 2016.

Proficiat Nicky!

 

Goud en brons voor acroteams!

Naast de senioren doen ook de junioren het fantastisch tijdens de Word Cups. Talia De Troyer (6TOPS), Britt Vanderdonckt (6WETO) en Charlotte Van Royen (2MWd) treden aan in het meisjestrio, en behaalden goud in Puurs. Lise De Meyst (6WETO), Jana Vanstavel (oud-leerling) en Bo Hollebosch (2MWd) werden derde en nemen het brons mee naar huis. Deze groepen nemen momenteel ook deel aan een wedstrijd in Portugal.

Proficiat!

 

Verschillende medailles voor onze acroteams op de world cup!

In het weekend van 17 en 18 februari vond in Puurs de World Cup Acro plaats. Dit is een internationale wedstrijd en een mooie voorbereiding voor het wereldkampioenschap in april.

Bij het damespaar mochten Noémie Lammertyn (4WETO) en Lore Vanden Berghe (oud-leerling) de gouden medaille mee naar huis nemen. Kilian Goffaux (5MTTO) en Robin Casse (oud-leerling) behaalden eveneens goud bij het mannenpaar. Noam Patel (4WETO) maakt deel uit van het mannenteam dat zilver behaalde. Marte Snoeck (3WETO) en Bram Röttger (oud-leerling) werden knap vierde bij het gemengd paar.

Proficiat!

 

 

Brons voor vrouwenteam sabel op de junior team worldcup!

Saartje Corteyn (6MTTO), Floriane Aelvoet (5TOPS) en Jolien Corteyn (5WETO) behaalden met hun team een mooie bronzen medaille op de wereldbekerwedstrijd in Algiers tijdens de krokusvakantie. Een mooie opsteker voor het Europees kampioenschap dat binnenkort start. Jolien, en soms ook Saartje en Floriane, zijn elke zondagochtend aan het werk te zien in competitiebeesten op Ketnet.

Proficiat meisjes!

Jolien Corteyn (5WETO) eerste op de wereldranglijst schermen

Jolien Corteyn (5WETO) die momenteel te zien is in het programma ‘Competitiebeesten’ op Ketnet, schermde dit weekend een fantastisch tornooi in Oostenrijk. Zij behaalde een zilveren medaille in het Cadettencircuit en staat daardoor ook op een eerste plaats op de wereldranglijst.

Dikke proficiat Jolien!