Topsport

Twee keer goud op Belgisch kampioenschap atletiek

Het weekend van 8 en 9 september werd in Kessel-Lo het Belgisch kampioenschap atletiek outdoor voor cadetten en scholieren gehouden. Angel Agwazie, die juli nog deelnam aan het Europees Kampioenschap in Gyor en eind augustus een mooie prestatie neergezette op de Memorial Van Damme, had weinig moeite met de concurrentie en liep naar de overwinning op de 100 meter horden. Bij de 100 meter sprint behaalde ze brons. Bij de jongens verblufte Wout Bex door de 6de beste tijd ooit te lopen op de 400 meter horden. Uiteraard was deze prestatie ook goed voor een gouden medaille.

Bij het polsstokspringen werden Stefanie Dadayeva en Fleur Hooyberghs mooi tweede en derde.

Proficiat!

Geslaagd EK wielrennen, gymnastiek en atletiek voor onze leerlingen en oud-leerlingen

Begin augustus vonden de Europese kampioenschappen plaats voor verschillende disciplines. Onze leerlingen gymnastiek en wielrennen gingen aan de slag in Glasgow, de leerlingen atletiek in Berlijn.

 

Maellyse Brassart gaat naar 6MTTO en turnde een mooie balkoefening waardoor ze in de finale terechtkwam. Daar haalde ze een mooie 7de plaats. Proficiat Maellyse.

 

Nina Derwael (oud-leerling 6MTTO) verlengde haar Europese titel aan de brug met ongelijke leggers en schitterde aan de balk, waardoor ze zilver veroverde. Axelle Klinckaert (oud-leerling 6WETO) turnde een zeer goede en originele grondoefening die haar de bronzen medaille oplevert. Senna Deriks (oud-leerling 6WETO) vervolledigde het team dat zich als 3de kon plaatsen voor de finale.

 

Bij de jongens namen oud-leerlingen Noah Kuavita, Luka Van den Keybus en Jonathan Vrolix deel. Het team haalde een mooie 12de plaats, en Naoh kon zich plaatsen voor de finale van de rekstok waarin hij 8de werd.

 

Ook bij het wielrennen werden medailles gehaald. Oud-leerling Robbe Ghys zette een fantastische prestatie neer door een gouden medaille te veroveren bij de ploegkoers. Samen met Sasha Weemaes en Lyndsay De Vylder behaalt het team een mooie 7de plaats in de ploegenachtervolging. Tevens namen ook Ayrton De Pauw en Moreno De Pauw deel aan het EK.

 

Bij de dames is Nicky Degrendele in topvorm, en behaalt zilver op de keirin. Lotty Kopecky en Gilke Croket behalen een mooie 5de plaats in de ploegenachtervolging.

 

Bij atletiek zette oud-leerling Michael Obasuyi een mooie prestatie neer op zijn eerste EK. Hij bereikte de halve finales bij de hoge horden. Noor Vits nam deel aan de zevenkamp, en wist ondanks een gebroken pink een goede wedstrijd af te werken.

 

Tevens hebben ook Robbe Frans (5EMT) en Bent D'Hoore (5WEWIa) met de Nationale Belgische Basketbal U16 ploeg deelgenomen aan het Europees kampioenschap in Sarajevo (Bosnië). 

 

Proficiat!

 

Gouden medailles op World Cup gymnastiek in Doha

Eind maart namen onze gymnasten deel aan de wereldbeker in Qatar. België behoort ondertussen tot de wereldtop in het toestelturnen, en dit werd bevestigd door een gouden medaille voor Axelle Klinckaert (6WETO). Axelle turnde een fantastische grondoefening. Haar oefeningen worden momenteel ook door het grote publiek gesmaakt, zo verwerkte ze onlangs de wereld van Harry Potter in haar opvoering.

Nina Derwael (6MTTO) blijft de brug met ongelijke leggers domineren, en behaalt opnieuw een gouden medaille. Ook op de balk zette ze een mooie oefening neer, goed voor een bronzen medaille.

Oud-leerlingen Rune Hermans en Noah Kuavita turnden zich ook ‘in the picture’, en behaalden mooie finaleplaatsen.

Proficiat!

 

Oud-leerling Nicky Degrendele behaalt goud op WK baanwielrennen

Afgelopen weekend werd Nicky Degrendele wereldkampioene keirin op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Ze reed een goede wedstrijd waarbij ze op het einde goed uit het wiel kwam en met een lengte voorsprong de overwinning pakte. De keirin is een discipline waarbij er gestart wordt achter een derny (gangmaker) en op het einde voluit wordt gesprint. Nicky studeerde bij ons af in 2016.

Proficiat Nicky!

 

Goud en brons voor acroteams!

Naast de senioren doen ook de junioren het fantastisch tijdens de Word Cups. Talia De Troyer (6TOPS), Britt Vanderdonckt (6WETO) en Charlotte Van Royen (2MWd) treden aan in het meisjestrio, en behaalden goud in Puurs. Lise De Meyst (6WETO), Jana Vanstavel (oud-leerling) en Bo Hollebosch (2MWd) werden derde en nemen het brons mee naar huis. Deze groepen nemen momenteel ook deel aan een wedstrijd in Portugal.

Proficiat!

 

Verschillende medailles voor onze acroteams op de world cup!

In het weekend van 17 en 18 februari vond in Puurs de World Cup Acro plaats. Dit is een internationale wedstrijd en een mooie voorbereiding voor het wereldkampioenschap in april.

Bij het damespaar mochten Noémie Lammertyn (4WETO) en Lore Vanden Berghe (oud-leerling) de gouden medaille mee naar huis nemen. Kilian Goffaux (5MTTO) en Robin Casse (oud-leerling) behaalden eveneens goud bij het mannenpaar. Noam Patel (4WETO) maakt deel uit van het mannenteam dat zilver behaalde. Marte Snoeck (3WETO) en Bram Röttger (oud-leerling) werden knap vierde bij het gemengd paar.

Proficiat!