Topsport

INFODAG TOPSPORTSCHOOL GENT

 

We verwelkomen dit jaar graag digitaal op onze infoavonden.

 

Stel al uw vragen en kom alles te weten over onze visie, aanpak en studierichtingen tijdens een van onze online infomomenten voor schooljaar 2021-2022:

* op donderdag 18 maart om 19.00 u. voor het 3de jaar (voor ouders en leerlingen van MS Voskenslaan). Inschrijven kan tot en met maandag 15 maart. Aanvullend specifieke info rond topsport voetbal.

* op dinsdag 30 maart om 19.00 u. voor het 3de jaar. Inschrijven kan tot en met donderdag 26 maart. 

* op woensdag 31 maart om 19.00 u. voor het 4de en 5de jaar. Inschrijven kan tot en met maandag 29 maart. 

 

Vooraf inschrijven is nodig en kan via het formulier dat u op de startpagina van deze website kan vinden. De dag voor de infosessie ontvangt u van ons een e-mail met daarin de nodige instructies om de sessie te volgen.

We kijken ernaar uit om u digitaal te ontmoeten!

 

Elke federatie heeft ook een eigen infomoment, de schoolinfo wordt ook daar telkens gegeven.

 

 

 

 

Inschrijven in de topsportschool

Om in te schrijven in de topsportschool van het atheneum Voskenslaan moet je beschikken over een topsportstatuut (A of B). Dit topsportstatuut kan enkel worden toegekend indien je geselecteerd werd door de federatie en indien Sport Vlaanderen je aanvraag goedkeurt. De selecties voor het volgende schooljaar starten vaak al in de periode januari-februari van het huidige schooljaar, dus je snel infomeren is de boodschap.

Onze school werkt samen met 5 federaties, en elke federatie heeft zijn eigen selectiecriteria. Deze kan je terugvinden op hun website. Ook voor inhoudelijke vragen kan je bij hen terecht.

Sportfederatie

Meer info en selectiecriteria

Belangrijke data

Voetbal Vlaanderen

 

(jongens vanaf 2de graad – meisjes enkel 1ste graad)

 

https://www.voetbalvlaanderen.be/voetbal-en-school/topsportscholen

 

Inschrijven testen voor 22/3/2020

Cycling Vlaanderen

 

(vanaf 4de middelbaar)

 

https://cycling.vlaanderen/topsport/topsportschool

 

Infodag 07/3/2020

Gymfed

 

(vanaf 1ste middelbaar)

https://www.gymfed.be/top

 

Infoavond 20/5/2020

Vlaamse Schermbond

 

(vanaf 1ste middelbaar)

Contact opnemen met de schermbond via

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Infomomenten in april

Vlaamse Atletiekliga

 

(vanaf 3de graad)

 

https://www.atletiek.vlaanderen/competitie/topsporters/werking-cad-sch/topsportschool

 

Infomomenten in februari

Contact school

 

 

Topsportcoördinator

 

Sarah Heirwegh

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

09/394.30.91

 

Infodag 07/3/2020

Opvoeder Topsport

Maja Aelvoet

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

09/394.30.90

 

Infodag 07/3/2020

 

 

 

 

Oud-leerling Nicky Degrendele wint Kristallen Fiets bij de vrouwen

Nicky Degrendele heeft woensdag de Kristallen Fiets voor vrouwen gewonnen, een prijs die voor de derde keer werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. De baanwielrenster eindigde voor Sanne Cant en Jolien D’hoore. Nicky studeerde bij ons af in 2016 en traint vaak in het buitenland. Ze werd wereldkampioene in het keirin, een discipline in het baanwielrennen, en behaalde Europees ook goud en zilver. Afgelopen dinsdag was ook zij erbij op de viering van 20 jaar topsportscholen.

Proficiat Nicky!

 

 

Ward Claeys en Jolien Corteyn naar de jeugdolympische spelen in Buenos Aires

Net zoals de Olympische Spelen worden ook de Youth Olympic Games (YOG) om de vier jaar gehouden. Dit jaar is het Argentijnse Buenos Aires de gaststad. Het doel is om jonge talentvolle sporters tussen 15 en 18 jaar samen te brengen om prestaties op hoog niveau neer te zetten. Wij kijken vooral uit naar de disciplines toestelturnen jongens en schermen (sabel) meisjes. Ward Claeys en Jolien Corteyn (beiden 6WETO) vertrekken begin oktober. Samen met 4000 andere jongeren van over heel de wereld zetten zij volgende week hun eerste stappen in de Olympische wereld.

 

  

 

Wij wensen hen veel succes!

 

Twee keer goud op Belgisch kampioenschap atletiek

Het weekend van 8 en 9 september werd in Kessel-Lo het Belgisch kampioenschap atletiek outdoor voor cadetten en scholieren gehouden. Angel Agwazie, die juli nog deelnam aan het Europees Kampioenschap in Gyor en eind augustus een mooie prestatie neergezette op de Memorial Van Damme, had weinig moeite met de concurrentie en liep naar de overwinning op de 100 meter horden. Bij de 100 meter sprint behaalde ze brons. Bij de jongens verblufte Wout Bex door de 6de beste tijd ooit te lopen op de 400 meter horden. Uiteraard was deze prestatie ook goed voor een gouden medaille.

Bij het polsstokspringen werden Stefanie Dadayeva en Fleur Hooyberghs mooi tweede en derde.

Proficiat!

Geslaagd EK wielrennen, gymnastiek en atletiek voor onze leerlingen en oud-leerlingen

Begin augustus vonden de Europese kampioenschappen plaats voor verschillende disciplines. Onze leerlingen gymnastiek en wielrennen gingen aan de slag in Glasgow, de leerlingen atletiek in Berlijn.

 

Maellyse Brassart gaat naar 6MTTO en turnde een mooie balkoefening waardoor ze in de finale terechtkwam. Daar haalde ze een mooie 7de plaats. Proficiat Maellyse.

 

Nina Derwael (oud-leerling 6MTTO) verlengde haar Europese titel aan de brug met ongelijke leggers en schitterde aan de balk, waardoor ze zilver veroverde. Axelle Klinckaert (oud-leerling 6WETO) turnde een zeer goede en originele grondoefening die haar de bronzen medaille oplevert. Senna Deriks (oud-leerling 6WETO) vervolledigde het team dat zich als 3de kon plaatsen voor de finale.

 

Bij de jongens namen oud-leerlingen Noah Kuavita, Luka Van den Keybus en Jonathan Vrolix deel. Het team haalde een mooie 12de plaats, en Naoh kon zich plaatsen voor de finale van de rekstok waarin hij 8de werd.

 

Ook bij het wielrennen werden medailles gehaald. Oud-leerling Robbe Ghys zette een fantastische prestatie neer door een gouden medaille te veroveren bij de ploegkoers. Samen met Sasha Weemaes en Lyndsay De Vylder behaalt het team een mooie 7de plaats in de ploegenachtervolging. Tevens namen ook Ayrton De Pauw en Moreno De Pauw deel aan het EK.

 

Bij de dames is Nicky Degrendele in topvorm, en behaalt zilver op de keirin. Lotty Kopecky en Gilke Croket behalen een mooie 5de plaats in de ploegenachtervolging.

 

Bij atletiek zette oud-leerling Michael Obasuyi een mooie prestatie neer op zijn eerste EK. Hij bereikte de halve finales bij de hoge horden. Noor Vits nam deel aan de zevenkamp, en wist ondanks een gebroken pink een goede wedstrijd af te werken.

 

Tevens hebben ook Robbe Frans (5EMT) en Bent D'Hoore (5WEWIa) met de Nationale Belgische Basketbal U16 ploeg deelgenomen aan het Europees kampioenschap in Sarajevo (Bosnië). 

 

Proficiat!