Topsport

Nina Derwael (6MTTO) wint Vlaamse Reus 2017!

De Vlaamse Reus is een onderscheiding waarmee de sportjournalisten de Vlaamse sporter van het jaar belonen. Nina, die op de brug met ongelijke leggers goud haalde op het EK en brons op het WK, kreeg de meeste stemmen. In 2011 mocht oud-leerling Thomas Van der Plaetsen deze onderscheiding op zijn naam schrijven.

 

 

Milan Fretin (4TOPS) Flandrien 2017 bij de nieuwelingen

Milan Fretin (4TOPS) werd uitgeroepen tot Flandrien 2017 bij de nieuwelingen. Deze trofee wordt uitgereikt aan de beste wielrenner van het jaar. Milan reed een mooi seizoen met verschillende overwinningen, en mocht zich zo tot eindwinnaar van deze topcompetitie kronen.

 

Fantastische resultaten voor onze acroteams op het EK

Vorige week vond het Europees Kampioenschap acrogymnastiek plaats in het Poolse Rzeszow. Onze teams behaalden zeer mooie resultaten, en mochten heel wat medailles mee naar huis nemen.

Bij de junioren behaalden Marte Snoeck (3WETO) en Bram Röttger (oud-leerling 6WETO) een zilveren medaille in de allroundfinale, en kroonden ze zich tot Europees Kampioen in zowel de tempo-als balansonderdelen.

Bij de senioren namen twee teams deel. Herenpaar Kilian Goffaux (5MTTO) en Robin Casse (oud-leerling 6WETO) veroverden tweemaal ziver op de balans-en allroudfinale, en zijn Europees Kampioen op het tempo-onderdeel.

Damespaar Noémie Lammertyn (4WETO) en Lore Vanden Berghe (oud-leerling 6WETO) gingen in zowel de balans-, tempo-, en allroudfinale met het zilver aan de haal.

Proficiat!

 

Oud-leerlingen Gerben Thijssen en Ayrton De Pauw zetten mooie prestaties neer op het EK baanwielrennen in Berlijn

Gerben studeerde vorig jaar bij ons af in 6TOPS, en verovert nu goud op het Europees Kampioenschap afvalling op de piste in Berlijn. Voor Gerben is dit een droom die uitkomt. Gerben zal ook te zien zijn op de zesdaagse van Gent, waar hij dit jaar bij de profs mag debuteren.

Op de 200m vestigde Ayrton De Pauw (oud-leerling 6TOPS) een nieuw nationaal record. De oude besttijd van Eric Schoefs (Quito -Equador - 1995) 10.35 werd in de Velodrom in Berlijn van de tabellen gekegeld. De nieuwe besttijd is 10.268.

Proficiat Gerben en Ayrton!

 

Jolien Corteyn (5WETO) wint schermtornooi

Er namen 93 schermsters uit 10 verschillende landen deel aan het Europees circuittornooi voor de U17 in Meylan, Frankrijk. Na 5 overwinningen en 1 verliespartij in de voorronde, stond Jolien 10e op de tussentijdse ranking. In de uitschakelingsrondes wist ze al haar wedstrijden (6) te winnen, zodat ze als eerste Belgische sabelschermster ooit in de finale van dit tornooi stond. In de finale moest ze het opnemen tegen de nummer 1 van Frankrijk. Na een moeizame start - ze stond 7-2 achter - haalde ze haar beste spel boven en won ze uiteindelijk met 15-11! Met deze overwinning verstevigt ze haar 2e plaats op de Europese ranking. Proficiat Jolien!

 

Nina Derwael behaalt bronzen medaille op het WK gymnastiek!

Nina Derwael (6MTTO) mocht als tweede gymnaste aantreden in de finale van de brug met ongelijke leggers op het WK gymnastiek in Canada. Ze turnde een uitstekende oefening en behaalde 15.033 punten, goed voor een persoonlijk record en de bronzen medaille. Een historische prestatie, nooit eerder behaalde een Belgische gymnaste een medaille op een WK.

Nina zette ook in de allround-finale een opmerkelijke prestatie neer, ze eindigde daar op de 8ste plaats. Rune Hermans (oud-leerlinge 6WETO) behaalde een 11de plaats allround. Proficiat meisjes, we zijn trots op jullie!