Topsport

Jolien Corteyn (5WETO) eerste op de wereldranglijst schermen

Jolien Corteyn (5WETO) die momenteel te zien is in het programma ‘Competitiebeesten’ op Ketnet, schermde dit weekend een fantastisch tornooi in Oostenrijk. Zij behaalde een zilveren medaille in het Cadettencircuit en staat daardoor ook op een eerste plaats op de wereldranglijst.

Dikke proficiat Jolien!

 

 

 

 

Een geslaagd Belgisch kampioenschap voor onze wielrenners!

Tijdens de kerstvakantie behaalden onze leerlingen mooie resultaten op de verschillende onderdelen van het Belgisch kampioenschap pistefietsen. Tuur Dens (6WETO), Nicolas Wernimont (5TOPS), Fabio Van Den Bossche (5TOPS), Thibo Destatsbader (6WETO) en Noah Vandenbranden (4TOPS) mochten zich tot Belgisch kampioen kronen in één of meerdere disciplines, telkens aangevuld met nog mooie tweede en derde plaatsen in andere onderdelen.

Brent Van Mulder (6TOPS), Rémi Materné (5MTTO), Arno Waeyaert (5TOPS), Milan Fretin (4TOPS), Sophie Tierolf (4WETOb), Kirin Punnewaert (4TOPS) en Brice Dedeurwaerdere (4TOPS) behaalden zilver en/of brons in één of meerdere disciplines.

Proficiat!

 

Turnelement wordt vernoemd naar leerlinge Nina Derwael (6MTTO)

Nina Derwael, leerlinge van 6MTTO heeft nu ook een combinatie op de brug met ongelijke leggers die haar naam draagt. Nina voerde als eerste dit nieuw element uit in haar oefening op het WK waar ze brons haalde. Aangezien de Britse Georgia-Mae Fenton hetzelfde element turnde wordt de officiële benaming van het element de Derwael-Fenton. Proficiat Nina!

 

Nina Derwael (6MTTO) wint Vlaamse Reus 2017!

De Vlaamse Reus is een onderscheiding waarmee de sportjournalisten de Vlaamse sporter van het jaar belonen. Nina, die op de brug met ongelijke leggers goud haalde op het EK en brons op het WK, kreeg de meeste stemmen. In 2011 mocht oud-leerling Thomas Van der Plaetsen deze onderscheiding op zijn naam schrijven.

 

 

Milan Fretin (4TOPS) Flandrien 2017 bij de nieuwelingen

Milan Fretin (4TOPS) werd uitgeroepen tot Flandrien 2017 bij de nieuwelingen. Deze trofee wordt uitgereikt aan de beste wielrenner van het jaar. Milan reed een mooi seizoen met verschillende overwinningen, en mocht zich zo tot eindwinnaar van deze topcompetitie kronen.

 

Fantastische resultaten voor onze acroteams op het EK

Vorige week vond het Europees Kampioenschap acrogymnastiek plaats in het Poolse Rzeszow. Onze teams behaalden zeer mooie resultaten, en mochten heel wat medailles mee naar huis nemen.

Bij de junioren behaalden Marte Snoeck (3WETO) en Bram Röttger (oud-leerling 6WETO) een zilveren medaille in de allroundfinale, en kroonden ze zich tot Europees Kampioen in zowel de tempo-als balansonderdelen.

Bij de senioren namen twee teams deel. Herenpaar Kilian Goffaux (5MTTO) en Robin Casse (oud-leerling 6WETO) veroverden tweemaal ziver op de balans-en allroudfinale, en zijn Europees Kampioen op het tempo-onderdeel.

Damespaar Noémie Lammertyn (4WETO) en Lore Vanden Berghe (oud-leerling 6WETO) gingen in zowel de balans-, tempo-, en allroudfinale met het zilver aan de haal.

Proficiat!