20 jaar topsportschool Gent

 

De topsportschool Gent biedt al 20 jaar talentrijke jongeren  de kans hun sport op hoog niveau te beoefenen en tegelijk een  volwaardig diploma secundair onderwijs te behalen. Er werd een samenwerking opgestart met de gymnastiek- en atletiekfederatie (1998), en later volgden ook de voetbal-(2002), wielrennen-(2002), en schermfederatie (2007).

Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een bloeiende school met een honderdtal studenten.

 

Een aantal bekende sporters passeerde bij ons reeds de revue, waaronder o.a.  Aagje Van Walleghem (Olympische Spelen gymnastiek 2004), Gaelle Mys (Olympische Spelen gymnastiek 2008, 2012 en 2016), Rune Hermans (Olympische Spelen gymnastiek 2016), Laura Waem (Olympische Spelen gymnastiek 2016), Jimmy Verbaeys (Olympische Spelen 2012), Eva Willemarck en Elfje Willemsen ( Olympische Winterspelen 2010 en 2014), Jasper De Buyst (winnaar Lotto-zesdaagse Vlaanderen-Gent ploegenkoers wielrennen), Nicky Degrendele (Wereldkampioen Keirin 2018) en Laurens De Bock (geselecteerd als Rode Duivel).

 

Om je in te schrijven in de topsportschool moet je door je sportfederatie voorgedragen worden aan de selectiecommissie die bepaalt of je in aanmerking komt voor een topsportstatuut (A of B). De topsportschool Gent biedt in de 2de graad de keuze uit de wetenschappelijke of de technische  richting, vanaf de 3de graad kan je  ook voor de talenrichting kiezen.

 

Meer algemene informatie over de werking van de topsportscholen vind je op de site van SPORT VLAANDEREN (www.sportvlaanderen.be). Je kan je ook steeds wenden tot de topsportschoolcoördinator Sarah Heirwegh op het telefoonnummer 09/243.46.12 of via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Hopelijk tot zeer binnenkort!

 

 

Team Topsportschool Gent.