Topsportschool

De topsportschool Gent biedt sinds 1998 talentrijke jongeren  de kans hun sport op hoog niveau te beoefenen en tegelijk een  volwaardig diploma secundair onderwijs te behalen.

Wij gingen een engagement aan met 5 sporttakken: gymnastiek en atletiek (1998), voetbal (2002-2003), wielrennen (2002-2003; enkel KA) schermen (2007-2008) en basketbal (2007-2008; enkel MS). Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een bloeiende school met een honderdtal studenten.

Een aantal bekende sporters passeerde bij ons reeds de revue, waaronder o.a.  Aagje Van Walleghem (allroundfinale gymnastiek op de Olympische Spelen van 2004),

Gaelle Mys (allroundfinale gymnastiek op de Olympische Spelen van 2008); Eva Willemarck en Elfje Willemsen (14de plaats bobslee op de Olympische Winterspelen 2010).

Jasper De Buyst (winnaar Lotto-zesdaagse Vlaanderen-Gent ploegenkoers wielrennen).

Laurens De Bock (geselecteerd als Rode Duivel).

Om je in te schrijven in de topsportschool moet je door je sportfederatie voorgedragen worden aan de selectiecommissie die bepaalt of je in aanmerking komt voor een topsportstatuut (A of B). De topsportschool Gent biedt in de 2de graad de keuze uit de wetenschappelijke of de technische  richting, vanaf de 3de graad kan je  ook voor de talenrichting kiezen.

Meer algemene informatie over de werking van de topsportscholen vind je op de site van SPORT VLAANDEREN (www.bloso.be). Je kan je ook steeds wenden tot de topsportschoolcoördinator Sarah Heirwegh op het telefoonnummer 09/243.46.12 of via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Hopelijk tot zeer binnenkort!

 

Team Topsportschool Gent.