Welkom op Topsportschool Gent

 

  

 

We verwelkomen jullie graag digitaal dit jaar.

 

Stel al uw vragen en kom alles te weten over onze visie, aanpak en studierichtingen tijdens een van onze online infomomenten voor schooljaar 2021-2022:

* op donderdag 18 maart om 19.00 u. voor het 3de jaar (voor ouders en leerlingen van MS Voskenslaan). Inschrijven kan tot en met maandag 15 maart. Aansluitend infomoment topsport voetbal.

* op dinsdag 30 maart om 19.00 u. voor het 3de jaar. Inschrijven kan tot en met donderdag 26 maart. 

* op woensdag 31 maart om 19.00 u. voor het 4de en 5de jaar. Inschrijven kan tot en met maandag 29 maart. 

Elke federatie houdt ook een apart infomoment, waarop de schoolwerking wordt toegelicht.

 

Vooraf inschrijven is nodig en kan via het formulier op de startpagina van deze website (bij welkom). De dag voor de infosessie ontvangt u van ons een e-mail met daarin de nodige instructies om de sessie te volgen.

We kijken ernaar uit om u digitaal te ontmoeten! 

 

 

Sinds 1 september 2019 is de topsportschool Gent gevestigd op de Zuiderlaan 14, 9000 Gent.

 

We verwelkomen op die manier onze leerlingen op een echte topsportcampus, waarbij zowel de trainingsfaciliteiten als het internaat vlakbij liggen. Je kan bij ons terecht vanaf de tweede graad om topsport en toponderwijs te combineren.

We werken samen met vijf federaties, je kan bij ons terecht voor voetbal, wielrennen, gymnastiek, atletiek en schermen.

 

Om je in te schrijven in de topsportschool moet je door je sportfederatie voorgedragen worden aan de selectiecommissie die bepaalt of je in aanmerking komt voor een topsportstatuut (A of B). De topsportschool Gent biedt in de 2de graad de keuze uit de wetenschappelijke of de technische  richting, vanaf de 3de graad kan je  ook voor de talenrichting kiezen.

Vanaf schooljaar 2021-2022 kan je in de tweede graad ook kiezen voor de richting economie-topsport. Deze richting maakt deel uit van het hervormde onderwijs. Daarnaast blijft de richting natuurwetenschappen-topsport en topsport dubbele finaliteit in het aanbod.

 

De topsportschool Gent biedt al 20 jaar talentrijke jongeren  de kans hun sport op hoog niveau te beoefenen en tegelijk een  volwaardig diploma secundair onderwijs te behalen. Er werd een samenwerking opgestart met de gymnastiek- en atletiekfederatie (1998), en later volgden ook de voetbal-(2002), wielrennen-(2002), en schermfederatie (2007).

Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een bloeiende school met een honderdtal studenten.

 

Een aantal bekende sporters passeerde bij ons reeds de revue, waaronder o.a.  Nina Derwael (Wereldkampioene brug met ongelijke leggers 2018 en 2019, Olympische Spelen 2016), Aagje Van Walleghem (Olympische Spelen gymnastiek 2004), Gaelle Mys (Olympische Spelen gymnastiek 2008, 2012 en 2016), Rune Hermans (Olympische Spelen gymnastiek 2016), Laura Waem (Olympische Spelen gymnastiek 2016), Jimmy Verbaeys (Olympische Spelen 2012), Eva Willemarck en Elfje Willemsen ( Olympische Winterspelen 2010 en 2014), Jasper De Buyst (winnaar Lotto-zesdaagse Vlaanderen-Gent ploegenkoers wielrennen), Nicky Degrendele (Wereldkampioen Keirin 2018) en Laurens De Bock (geselecteerd als Rode Duivel).

 

 

 

Meer algemene informatie over de werking van de topsportscholen vind je op de site van SPORT VLAANDEREN (www.sportvlaanderen.be). Je kan je ook steeds wenden tot de topsportschoolcoördinator Sarah Heirwegh op het telefoonnummer 09/394.30.91of via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Hopelijk tot zeer binnenkort!

 

 

Team Topsportschool Gent.