Spannende Eerste 'Gouden Vossencup' !

Dit jaar bestaat onze school 50 jaar !

Een gouden jubileum!

Ter gelegenheid van deze viering werd er vorige week door de vakgroep Lichamelijke Opvoeding en Sport een heerlijke sporthappening georganiseerd : “De GOUDEN VOSSENCUP” .

Deze sportieve meeting op donderdag 28 februari 2008 vond zowel plaats op onze school als op de binnen- en buitenterreinen van de Hogeschool Gent en kon rekenen op de belangstelling van heel wat scholen uit het GO ! Ook de heer U. Lavigne, afgevaardigd-bestuurder van het GO !, was aanwezig en vol lof over dit initiatief.

Nadat alle medewerkers (leerkrachten én leerlingen), onder leiding van de initiatiefnemers Hans Bruylant en Cathérine Rotsaert, alle voorbereidingen hadden getroffen, werden alle deelnemers gastvrij ontvangen.
Ze kwamen uit Geel (KA), Leuven (KA Redingenhof), Deurne (KTA), Boom (KA), De Panne (KTA), Wemmel (KTA), Brugge (KTA) en Eeklo (KA De Tandem).

Tijdens de voormiddag stonden de kwart- en halve finales voetbal, volleybal en basketbal en de reeksen sprint op het programma. 's Namiddags vond, naast die vier finales, ook de veldloop plaats, op een stevig parcours rond de Hogeschool Gent.
Het laatste onderdeel van de ontmoeting waren de turn- en dansacts.

  
  
  

De 6 disciplines werden gelijkwaardig gevalideerd : per proef werden er punten toegekend zodat er een scholenrangschikking tot stand kwam.
De school die de eindklassering won, veroverde vanzelfsprekend 'de gouden vos'.

De jury beraadslaagde, de punten werden geteld, de prijsuitreiking kon beginnen.
Onze school deelde de eerste plaats met het KA Boom aan wie de Gouden Vos dan ook sportief en plechtig werd overhandigd.

Uiteraard was deelnemen belangrijker dan winnen maar toch werd er tijdens de gezellige receptie nog druk nagekaart.
Over een zaak werd er niet gediscussieerd want dat was voor iedereen duidelijk : dit was een leuke, sportieve en aangename happening !