Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Wat?

Indien leerlingen of ouders (of andere gebruikers van de co-accounts) hun wachtwoord vergeten zijn en zij hebben een correct e-mailadres opgeslagen bij hun profiel, dan kunnen zij zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

 

Hoe?

Surf naar het Smartschool-platform van onze school: https://kavoskenslaan.smartschool.be

 

Je ziet volgende webpagina:

 

Klik op de link “Wachtwoord vergeten” onder het aanmeldvak. De betreffende link is aangegeven in het groene kader.

 

Je ziet volgende webpagina:

 

Vul de gebruikersnaam in en klik op de knop “Wachtwoord versturen”.

De gebruikersnaam is dezelfde voor de leerlingen en voor hun ouders. Het verschil ligt bij het wachtwoord.

Er wordt een mail met een nieuw wachtwoord opgestuurd naar de hoofd-account en beide co-accounts.

Het systeem onthoudt het eerstvolgende wachtwoord waarmee aangemeld wordt. De gebruikers die hun wachtwoord nog steeds kennen, blijven hier mee aanmelden en kunnen de mails met een nieuw wachtwoord gewoon negeren.

 

Voorbeeld

We gaan ervan uit dat de hoofdaccount van de leerling en de co-accounts van de ouders al correct aangemeld hebben en bij de eerste aanmelding een correct e-mailadres hebben opgeslagen in hun profiel.

Stel: de gebruiker van de 1ste co-account heeft zijn/haar wachtwoord vergeten…

Hij/zij surft naar het Smartschool-platform van onze school en klikt op de link “Wachtwoord vergeten”.

Op de volgende webpagina vult hij/zij de gebruikersnaam in van zijn/haar zoon/dochter en klikt op de knop “Wachtwoord versturen”.

De hoofdaccount van de leerling en de beide co-accounts van de ouders ontvangen nu een mail met een nieuw wachtwoord op het e-mailadres opgeslagen in hun respectievelijke profielen.

De gebruiker van de 1ste co-account kan het nieuwe wachtwoord gebruiken om aan te melden. Hij/zij kan ervoor kiezen om dat wachtwoord (meteen) te wijzigen.

De hoofdaccount van de leerling en de 2de account van de andere ouder kunnen de mails met een nieuw wachtwoord gewoon negeren. Smartschool blijft de bestaande wachtwoorden aanvaarden tot de eerstvolgende aanmelding en onthoudt het gebruikte dan definitief.