Mededelingen

Eerste schooldag topsporters

Tijdens de grote vakantie stonden voor verschillende sporten Europese kampioenschappen op het programma. Onze gymnasten, atleten en wielrenners zaten niet stil, en zetten mooie resultaten neer, waaronder 3 Europese titels. Gisteren werden ze door Radio 2 geïnterviewd over hoe zij hun vakantie en eerste schooldag hebben beleefd.

Je kan het fragment (van 2.20 – 3.20) herbeluisteren via: https://radioplus.be/#/radio2-oost-vlaanderen/herbeluister/7fd5387e-8e4e-11e3-b45a-00163edf75b7/b91f7279-af8f-11e8-9e22-02b7b76bf47f/
of nalezen via:
https://radio2.be/oost-vlaanderen/ook-topsporters-achter-de-schoolbanken

1ste schooldag

 

 

 

Documenten overstap middenschool naar atheneum

Leerlingen van de middenschool die in september de overstap maken naar ons atheneum ontvangen in hun eindrapport 2 belangrijke documenten die u hieronder ook digitaal kan terugvinden.

1. Het inschrijvingsformulier én formulier keuze levensbeschouwing voor het atheneum

Wij vragen om ons dit document tegen maandag 2 juli ingevuld en getekend terug te bezorgen. Dit kan door het op papier binnen te steken op het leerlingensecretariaat van het atheneum, of door het door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opgelet: de inschrijving van uw zoon/dochter is pas definitief na het inleveren van dit document. De voorlopige keuze die u in maart aan ons doorgaf, volstaat niet en dient bevestigd of gewijzigd te worden door dit document.

2. De info voor het bestellen van de schoolboeken.

Zie bovenstaande link.

 

Handboeken bestellen

Wij werken in het atheneum voor de schoolboeken samen met het extern boekenfonds Iddink. U dient via hen de boeken voor uw zoon of dochter te bestellen. Indien u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen uw boeken elders aan te kopen.  

 

Om de boeken te bestellen, gaat u als volgt te werk: op www.iddink.be klikt u op de optie ‘bestellen’, waar u vervolgens een persoonlijke account aanmaakt. Daarna wordt de schoolcode gevraagd: HHR35F6J. Om ervoor te zorgen dat u de boeken vóór aanvang van het schooljaar ontvangt, dient u voor woensdag 4 juli 2018 te bestellen.  Bestellingen die nadien gebeuren, kunnen mogelijk niet tijdig geleverd worden. U wordt op de hoogte gebracht van levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het huisadres, of op het door u opgegeven alternatief adres.

 

Voor al uw vragen, kunt u terecht op www.iddink.be. U vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van uw boeken. U kunt Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 u.  tot 17 u. via het telefoonnummer 014/30.41.70.

Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Wat?

Indien leerlingen of ouders (of andere gebruikers van de co-accounts) hun wachtwoord vergeten zijn en zij hebben een correct e-mailadres opgeslagen bij hun profiel, dan kunnen zij zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

Lees meer: Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Infoavond

Donderdag 12 september gaan er 3 verschillende infomomenten door op onze school voor de ouders van 3 verschillende doelgroepen.

- 19.00 u.: 3de jaars ASO in de Studi'O

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen LOSP 2de graad in het OLC

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen Topsport in lokaal 131

Volgende vragen zullen alvast worden beantwoord:

Hoe ziet een dag op school eruit? Hoe verloopt de leerlingenbegeleiding? Hoe werk ik als ouder met Smartschool? Wat komt er allemaal aan bod in de studierichting van mijn zoon/dochter?

 

Uitgestelde proeven 2013

Dinsdag  27/08

09.00 u.:  Wiskunde – Esthetica
13.30 u.: Levensbeschouwelijke vakken – Chemie – Natuurwetenschappen

Woensdag 28/08

09.00 u.: Aardrijkskunde – Geschiedenis- Fysica
13.30 u.: Frans – Info - Duits – Spaans - – LO/Sport (praktijk + theorie)

Donderdag 29/08

09.00 u.:  Economie (Toegepaste Economie + Socio-economische initiatie) - Nederlands
13.30 u.: Latijn – Grieks – Cultuur- en gedragswetenschappen-  Biologie – Engels

 

Vakantiecursus 2013

Elk jaar organiseert onze school als voorbereiding op het hoger onderwijs een vakantiecursus Wiskunde - Fysica - Chemie.

De inschrijving vindt plaats op vrijdag 16 augustus 2013 van 9.00 tot 10.00 u.

De cursussen worden georganiseerd in de periode van 16 tot 27 augustus. Elke cursus kan afzonderlijk gevolgd worden. Ook een combinatie van meerdere cursussen is mogelijk.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 45 euro per cursus. De begeleidende syllabus is niet inbegrepen.

Lees meer: Vakantiecursus 2013

Brochure schooljaar 2012-2013

In de schoolbrochure voor het schooljaar 2012-2013 vindt u een algemene beschrijving van de scholen op onze campus en gedetailleerde informatie over de aangeboden studierichtingen. 

Een digitale versie kan u hier bekomen (PDF-formaat, 408KB).

Verantwoordelijkheid externe activiteiten

Langs deze weg willen wij er nogmaals op wijzen dat onze school geen enkele vorm van verantwoordelijkheid draagt tijdens activiteiten die leerlingen en/of de leerlingenraad buiten onze school organiseren.

De leerlingenraad is een democratisch gekozen raad van leerlingen, die hoofdzakelijk ontspannende en culturele activiteiten organiseert.
Deze nagenoeg autonoom werkende raad organiseert het Schoolfeest, de Blitzhappening, de Uitvaart, de sinterklaasdag, optredens (Rock & Dance The Oasis), schoolfuiven, filmvoorstellingen, culturele uitstappen, sociale, creatieve en sportieve activiteiten. Daarnaast beheert de leerlingenraad de Groene Oase en verzorgt hij de uitgave van het leerlingentijdschrift Iris.
Alle activiteiten die op school georganiseerd worden, worden begeleid door leerkrachten.
De schoolfuiven en de schoolbals (o.a. onder de naam ‘Bal van de Voskenslaan’) worden extern georganiseerd : hier is geen toezicht voorzien; zij vallen dus buiten de verantwoordelijkheid van de school.