Mededelingen

Frans chanson voor alle 5de jaars in het Nieuwsblad

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181108_03926016?pid=7541066

Reünie donderdag 8 november

 

Nu donderdag, 8 november, nodigen wij alle afgestudeerde vossen van de laatste 3 jaar uit op onze school voor een reünie. De reünie gaat door van 20 u. tot 23 u. in de Studi'O. Vertel het door! 

Ward Claeys en Jolien Corteyn naar de jeugdolympische spelen in Buenos Aires

Net zoals de Olympische Spelen worden ook de Youth Olympic Games (YOG) om de vier jaar gehouden. Dit jaar is het Argentijnse Buenos Aires de gaststad. Het doel is om jonge talentvolle sporters tussen 15 en 18 jaar samen te brengen om prestaties op hoog niveau neer te zetten. Wij kijken vooral uit naar de disciplines toestelturnen jongens en schermen (sabel) meisjes. Ward Claeys en Jolien Corteyn (beiden 6WETO) vertrekken begin oktober. Samen met 4000 andere jongeren van over heel de wereld zetten zij volgende week hun eerste stappen in de Olympische wereld.

 

  

 

Wij wensen hen veel succes!

 

Infoavond voetbal

Op woensdag 3 oktober verzorgen wij een info-avond omtrent onze werking topsport voetbal Gent. Die avond zijn er korte uiteenzettingen over het schoolse luik, praktische info vanuit Voetbal Vlaanderen, de link met de nationale Belgische jeugdteams en natuurlijk over onze sportspecifieke werking zelf.


Doelgroep:

* alle ouders van onze huidige topsport-leerlingen

* ouders van potentiële kandidaat-leerlingen voor volgend schooljaar (dus nu 2e middelbaar – enkel elite jeugd en PJO eindselectie)

* alle trainers/clubverantwoordelijken van spelers/speelsters die nu in onze topsportschool actief zijn


Op die manier geven we graag iedereen de kans om zich uitgebreid te informeren over alles wat met de Topsportschool te maken heeft, om (sport)specifieke vragen te stellen,...


Deze info-avond op woensdag 3 oktober vangt aan om 20u00 en zal doorgaan in de Studi'O van het Atheneum (Voskenslaan 60, 9000 Gent)


Graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u aanwezig zal zijn en met hoeveel personen.


Met sportieve groet,

Björn De Neve & collega's:

Steven De Jaegher (trainer 2e graad)

Bart Van Renterghem (trainer 3e graad)

Francky Vandendriessche (keepertrainer)

Bert Sticker (reva-trainer)

Dries Martens (clubondersteuning)

Sarah Heirwegh (topsportschoolcoördinator)

 

Eerste schooldag topsporters

Tijdens de grote vakantie stonden voor verschillende sporten Europese kampioenschappen op het programma. Onze gymnasten, atleten en wielrenners zaten niet stil, en zetten mooie resultaten neer, waaronder 3 Europese titels. Gisteren werden ze door Radio 2 geïnterviewd over hoe zij hun vakantie en eerste schooldag hebben beleefd.

Je kan het fragment (van 2.20 – 3.20) herbeluisteren via: https://radioplus.be/#/radio2-oost-vlaanderen/herbeluister/7fd5387e-8e4e-11e3-b45a-00163edf75b7/b91f7279-af8f-11e8-9e22-02b7b76bf47f/
of nalezen via:
https://radio2.be/oost-vlaanderen/ook-topsporters-achter-de-schoolbanken

1ste schooldag

 

 

 

Documenten overstap middenschool naar atheneum

Leerlingen van de middenschool die in september de overstap maken naar ons atheneum ontvangen in hun eindrapport 2 belangrijke documenten die u hieronder ook digitaal kan terugvinden.

1. Het inschrijvingsformulier én formulier keuze levensbeschouwing voor het atheneum

Wij vragen om ons dit document tegen maandag 2 juli ingevuld en getekend terug te bezorgen. Dit kan door het op papier binnen te steken op het leerlingensecretariaat van het atheneum, of door het door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opgelet: de inschrijving van uw zoon/dochter is pas definitief na het inleveren van dit document. De voorlopige keuze die u in maart aan ons doorgaf, volstaat niet en dient bevestigd of gewijzigd te worden door dit document.

2. De info voor het bestellen van de schoolboeken.

Zie bovenstaande link.

 

Handboeken bestellen

Wij werken in het atheneum voor de schoolboeken samen met het extern boekenfonds Iddink. U dient via hen de boeken voor uw zoon of dochter te bestellen. Indien u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen uw boeken elders aan te kopen.  

 

Om de boeken te bestellen, gaat u als volgt te werk: op www.iddink.be klikt u op de optie ‘bestellen’, waar u vervolgens een persoonlijke account aanmaakt. Daarna wordt de schoolcode gevraagd: HHR35F6J. Om ervoor te zorgen dat u de boeken vóór aanvang van het schooljaar ontvangt, dient u voor woensdag 4 juli 2018 te bestellen.  Bestellingen die nadien gebeuren, kunnen mogelijk niet tijdig geleverd worden. U wordt op de hoogte gebracht van levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het huisadres, of op het door u opgegeven alternatief adres.

 

Voor al uw vragen, kunt u terecht op www.iddink.be. U vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van uw boeken. U kunt Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 u.  tot 17 u. via het telefoonnummer 014/30.41.70.

Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Wat?

Indien leerlingen of ouders (of andere gebruikers van de co-accounts) hun wachtwoord vergeten zijn en zij hebben een correct e-mailadres opgeslagen bij hun profiel, dan kunnen zij zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

Lees meer: Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Infoavond

Donderdag 12 september gaan er 3 verschillende infomomenten door op onze school voor de ouders van 3 verschillende doelgroepen.

- 19.00 u.: 3de jaars ASO in de Studi'O

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen LOSP 2de graad in het OLC

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen Topsport in lokaal 131

Volgende vragen zullen alvast worden beantwoord:

Hoe ziet een dag op school eruit? Hoe verloopt de leerlingenbegeleiding? Hoe werk ik als ouder met Smartschool? Wat komt er allemaal aan bod in de studierichting van mijn zoon/dochter?