Mededelingen

Eerste schooldag 2 september 2019

Beste leerling

Hopelijk heb je kunnen genieten van een leuke vakantie. Wij kijken er alleszins naar uit om je te verwelkomen op maandag 2 september. We verwachten je die dag om

- 9 uur voor de derdejaars

- 9.30 uur voor alle topsporters op de Zuiderlaan 14 (3de tot 6de jaar)

- 10 uur voor de vierdejaars (nieuwe leerlingen in het 4de jaar komen om 9.30 uur, want zij krijgen al een rondleiding in de school)

- 11.30 uur voor de vijfde- en zesdejaars (nieuwe leerlingen in het 5de en 6de jaar komen om 10.45 uur, want zij krijgen al een rondleiding in de school)

- 11.30 uur voor de zevendejaars

Breng zeker schrijfmateriaal en papier mee. Jullie eten op de eerste schooldag samen met je klastitularis. We vragen je dan ook een lunchpakket mee te brengen, want die dag zal je nog niet in het schoolrestaurant lunchen en blijft iedereen sowieso op school.

Tot binnenkort!

Het schoolteam

 

Handboeken bestellen 2019-2020

Wij werken in het atheneum voor de schoolboeken samen met het extern boekenfonds Iddink. U dient via hen de boeken voor uw zoon of dochter te bestellen. Indien u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen uw boeken elders aan te kopen.  

 

Om de boeken te bestellen, gaat u als volgt te werk: op www.iddink.be klikt u op de optie ‘bestellen’, waar u vervolgens een persoonlijke account aanmaakt. Daarna wordt de schoolcode gevraagd: FB8XZ7XDOm ervoor te zorgen dat u de boeken voor aanvang van het schooljaar ontvangt, dient u vóór woensdag 3 juli 2019 te bestellen.  Bestellingen die nadien gebeuren, kunnen mogelijk niet tijdig geleverd worden. U wordt op de hoogte gebracht van levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het huisadres, of op het door u opgegeven alternatief adres.

 

Voor al uw vragen, kunt u terecht op www.iddink.be. U vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van uw boeken. U kunt Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 u.  tot 17 u. via het telefoonnummer 014/30.41.70.

Eerste alumni-event

 Klik hier om in te schrijven. 

 

PS Maak jullie ook zeker lid van onze facebookgroep

 

Parking:

Infodag zaterdag 30 maart 2019

Op zaterdag 30 maart 2019 organiseren we op school een infodag van 10 u. tot 14 u. 

 

We leiden u die dag graag rond in de vaklokalen en laten u kennismaken met de leraren, die u meer informatie kunnen geven over hun vakgebied en de studierichtingen.

 

Om 10 u. en 12 u. zijn er infosessies m.b.t. de overgang van de 1ste graad naar de 2de graad en de overgang van de 2de naar de 3de graad. Deze overgangen zijn belangrijke keuzemomenten in de schoolloopbaan van uw zoon of dochter. Tijdens de infosessies bespreken we deze overgangen en geven we extra informatie over de verschillende studierichtingen. 

 

De infosessie voor de topsportafdeling vindt plaats om 10u.

 

We lichten die dag ook CLIL toe: op onze school kunnen leerlingen in de derde graad bepaalde zaakvakken in een andere taal volgen.

 

Inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 is die dag niet mogelijk. De inschrijvingen starten pas om dinsdag 23 april 2019 om 9u.

 

Tijdens de infodag kan je ook doorlopend terecht in onze bar voor een hapje en drankje.

 

PROGRAMMA


Bezoek vaklokalen
van 10.00 u. tot 14.00 u.

Informatiesessies
  - overgang 1ste naar 2de graad om 10.00 u. en 12.00 u.
- overgang 2de naar 3de graad om 10.00 u. en 12.00 u.

Informatiesessie topsport
om 10.00 u. 


Bar open van 10 u. tot 14 u.

 

 

 

 

Spaghettiavond 1 februari 2019 - Inschrijvingsformulier

Ten voordele van de GWP's van onze laatstejaars organiseren we op vrijdag 1 februari 2019 een spaghettiavond. Naast een heerlijk bord spaghetti, kan u er terecht voor een gezellig samenzijn met de leerlingen en leerkrachten en voor een drankje aan de bar.

Inschrijven is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Kan je er niet bij zijn, maar wens je wel een steunkaart ter waarde van €3 te kopen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per steunkaart ontvangt u een nummer waarmee u automatisch deelneemt aan de tombola.

 

Alvast bedankt!

Documenten overstap middenschool naar atheneum

Leerlingen van de middenschool die in september de overstap maken naar ons atheneum dienen 2 belangrijke documenten, die u hieronder digitaal kan terugvinden, in te vullen en aan ons te bezorgen.

1. Het inschrijvingsformulier én formulier keuze levensbeschouwing voor het atheneum

Wij vragen om ons deze documenten ingevuld en getekend terug te bezorgen. Dit kan door het op papier binnen te steken op het leerlingensecretariaat van het atheneum, of door het door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opgelet: de inschrijving van uw zoon/dochter is pas definitief na het inleveren van dit document. De voorlopige keuze die u in maart aan ons doorgaf, volstaat niet en dient bevestigd of gewijzigd te worden door dit document.

2. De info voor het bestellen van de schoolboeken.

Zie bovenstaande link.

 

Handboeken bestellen

Wij werken in het atheneum voor de schoolboeken samen met het extern boekenfonds Iddink. U dient via hen de boeken voor uw zoon of dochter te bestellen. Indien u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen uw boeken elders aan te kopen.  

 

Om de boeken te bestellen, gaat u als volgt te werk: op www.iddink.be klikt u op de optie ‘bestellen’, waar u vervolgens een persoonlijke account aanmaakt. Daarna wordt de schoolcode gevraagd: HHR35F6J. Om ervoor te zorgen dat u de boeken vóór aanvang van het schooljaar ontvangt, dient u voor woensdag 4 juli 2018 te bestellen.  Bestellingen die nadien gebeuren, kunnen mogelijk niet tijdig geleverd worden. U wordt op de hoogte gebracht van levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het huisadres, of op het door u opgegeven alternatief adres.

 

Voor al uw vragen, kunt u terecht op www.iddink.be. U vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van uw boeken. U kunt Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 u.  tot 17 u. via het telefoonnummer 014/30.41.70.

Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Wat?

Indien leerlingen of ouders (of andere gebruikers van de co-accounts) hun wachtwoord vergeten zijn en zij hebben een correct e-mailadres opgeslagen bij hun profiel, dan kunnen zij zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

Lees meer: Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Infoavond

Donderdag 12 september gaan er 3 verschillende infomomenten door op onze school voor de ouders van 3 verschillende doelgroepen.

- 19.00 u.: 3de jaars ASO in de Studi'O

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen LOSP 2de graad in het OLC

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen Topsport in lokaal 131

Volgende vragen zullen alvast worden beantwoord:

Hoe ziet een dag op school eruit? Hoe verloopt de leerlingenbegeleiding? Hoe werk ik als ouder met Smartschool? Wat komt er allemaal aan bod in de studierichting van mijn zoon/dochter?

 

Uitgestelde proeven 2013

Dinsdag  27/08

09.00 u.:  Wiskunde – Esthetica
13.30 u.: Levensbeschouwelijke vakken – Chemie – Natuurwetenschappen

Woensdag 28/08

09.00 u.: Aardrijkskunde – Geschiedenis- Fysica
13.30 u.: Frans – Info - Duits – Spaans - – LO/Sport (praktijk + theorie)

Donderdag 29/08

09.00 u.:  Economie (Toegepaste Economie + Socio-economische initiatie) - Nederlands
13.30 u.: Latijn – Grieks – Cultuur- en gedragswetenschappen-  Biologie – Engels