Mededelingen

Handboeken bestellen 2019-2020

Wij werken in het atheneum voor de schoolboeken samen met het extern boekenfonds Iddink. U dient via hen de boeken voor uw zoon of dochter te bestellen. Indien u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen uw boeken elders aan te kopen.  

 

Om de boeken te bestellen, gaat u als volgt te werk: op www.iddink.be klikt u op de optie ‘bestellen’, waar u vervolgens een persoonlijke account aanmaakt. Daarna wordt de schoolcode gevraagd: FB8XZ7XDOm ervoor te zorgen dat u de boeken voor aanvang van het schooljaar ontvangt, dient u vóór woensdag 3 juli 2019 te bestellen.  Bestellingen die nadien gebeuren, kunnen mogelijk niet tijdig geleverd worden. U wordt op de hoogte gebracht van levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het huisadres, of op het door u opgegeven alternatief adres.

 

Voor al uw vragen, kunt u terecht op www.iddink.be. U vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van uw boeken. U kunt Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 u.  tot 17 u. via het telefoonnummer 014/30.41.70.

Spaghettiavond 31 januari 2020 - Inschrijvingsformulier

Ten voordele van de GWP's van onze laatstejaars organiseren we op vrijdag 31 januari 2020 een spaghettiavond. Naast een heerlijk bord spaghetti, kan u er terecht voor een gezellig samenzijn met de leerlingen en leerkrachten en voor een drankje aan de bar.

Inschrijven is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Kan je er niet bij zijn, maar wens je wel een steunkaart ter waarde van €3 te kopen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per steunkaart ontvangt u een nummer waarmee u automatisch deelneemt aan de tombola.

 

Alvast bedankt!

Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Wat?

Indien leerlingen of ouders (of andere gebruikers van de co-accounts) hun wachtwoord vergeten zijn en zij hebben een correct e-mailadres opgeslagen bij hun profiel, dan kunnen zij zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

Lees meer: Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Infoavond

Donderdag 12 september gaan er 3 verschillende infomomenten door op onze school voor de ouders van 3 verschillende doelgroepen.

- 19.00 u.: 3de jaars ASO in de Studi'O

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen LOSP 2de graad in het OLC

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen Topsport in lokaal 131

Volgende vragen zullen alvast worden beantwoord:

Hoe ziet een dag op school eruit? Hoe verloopt de leerlingenbegeleiding? Hoe werk ik als ouder met Smartschool? Wat komt er allemaal aan bod in de studierichting van mijn zoon/dochter?

 

Uitgestelde proeven 2013

Dinsdag  27/08

09.00 u.:  Wiskunde – Esthetica
13.30 u.: Levensbeschouwelijke vakken – Chemie – Natuurwetenschappen

Woensdag 28/08

09.00 u.: Aardrijkskunde – Geschiedenis- Fysica
13.30 u.: Frans – Info - Duits – Spaans - – LO/Sport (praktijk + theorie)

Donderdag 29/08

09.00 u.:  Economie (Toegepaste Economie + Socio-economische initiatie) - Nederlands
13.30 u.: Latijn – Grieks – Cultuur- en gedragswetenschappen-  Biologie – Engels

 

Brochure schooljaar 2012-2013

In de schoolbrochure voor het schooljaar 2012-2013 vindt u een algemene beschrijving van de scholen op onze campus en gedetailleerde informatie over de aangeboden studierichtingen. 

Een digitale versie kan u hier bekomen (PDF-formaat, 408KB).

Verantwoordelijkheid externe activiteiten

Langs deze weg willen wij er nogmaals op wijzen dat onze school geen enkele vorm van verantwoordelijkheid draagt tijdens activiteiten die leerlingen en/of de leerlingenraad buiten onze school organiseren.

De leerlingenraad is een democratisch gekozen raad van leerlingen, die hoofdzakelijk ontspannende en culturele activiteiten organiseert.
Deze nagenoeg autonoom werkende raad organiseert het Schoolfeest, de Blitzhappening, de Uitvaart, de sinterklaasdag, optredens (Rock & Dance The Oasis), schoolfuiven, filmvoorstellingen, culturele uitstappen, sociale, creatieve en sportieve activiteiten. Daarnaast beheert de leerlingenraad de Groene Oase en verzorgt hij de uitgave van het leerlingentijdschrift Iris.
Alle activiteiten die op school georganiseerd worden, worden begeleid door leerkrachten.
De schoolfuiven en de schoolbals (o.a. onder de naam ‘Bal van de Voskenslaan’) worden extern georganiseerd : hier is geen toezicht voorzien; zij vallen dus buiten de verantwoordelijkheid van de school.