Mededelingen

Welkom

 

Beste bezoeker

We leren vanavond dat de panne die de drie scholen op onze campus vandaag reeds een hele dag telefonisch onbereikbaar maakte, te maken heeft met grondwerken verderop in de Voskenslaan en waarbij vermoedelijk een belangrijke verbinding werd geraakt.

Voorlopig beschikken we nog over weinig informatie, behalve dat we mogelijk nog niet zo snel zouden kunnen rekenen op een herstel van de communicatie. We zetten alles op alles om de bevoegde verantwoordelijken dit met spoed te laten oplossen.

We hebben hiervoor helaas zelf niet onmiddellijk een snelle noodoplossing en zullen ons dus misschien even moeten redden met alternatieve communicatie.

Indien u ons tot dit is hersteld in dringende noodsituaties toch telefonisch meent te moeten bereiken, kan u tijdelijk gebruikmaken van volgende mobiel nummer: 0489/78.08.87

Dit nummer zal in principe bereikbaar zijn vanaf dinsdag 9 november 8:15u.

Voor het atheneum kan u ook steeds een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat daarin bij dringende vragen eventueel een telefoonnummer achter waarop we u zelf mobiel kunnen bereiken.

Dank voor uw begrip.

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

De inschrijvingen voor schooljaar 2021-2022 voor het 3de, 4de, 5de, 6de en 7de jaar verlopen digitaal via deze inschrijvingslink.

Van maandag 5 juli en tot en met 15 augustus is de school gesloten en is het niet mogelijk om in te schrijven.  

Bepaalde studierichtingen zijn snel volzet. De basisregel is dat wie eerst aanmeldt, als eerste een plaats krijgt. Wie geen plaats heeft, komt op de wachtlijst en wordt gecontacteerd zodra er een plaats vrijkomt. 

Leerlingen van Middenschool Voskenslaan zijn zeker van een plaats. Zij worden eind juni opnieuw bevraagd over hun definitieve studiekeuze. 

 

Volzette studierichtingen schooljaar 2021-2022:

3de jaar Economische wetenschappen ASO
3de jaar Humane Wetenschappen ASO
3de jaar Moderne talen ASO
3de jaar Sportwetenschappen ASO
3de jaar Natuurwetenschappen ASO
3de jaar Sport TSO

4de jaar Economie ASO
4de jaar Humane Wetenschapen ASO
4de jaar Sportwetenschappen ASO
4de jaar Wetenschappen ASO
4de jaar Lichamelijke opvoeding en sport TSO

5de jaar Economie-moderne talen ASO
5de jaar Economie-wetenschappen ASO
5de jaar Economie-wiskunde ASO
5de jaar Humane wetenschappen ASO
5de jaar Latijn-wiskunde ASO
5de jaar Moderne talen-wetenschappen ASO
5de jaar Sportwetenschappen ASO
5de jaar Wetenschappen-wiskunde ASO
5de jaar Lichamelijke opvoeding en sport TSO

6de jaar Economie-wiskunde ASO
6de jaar Humane wetenschappen ASO
6de jaar Latijn-wetenschappen ASO
6de jaar Latijn-wiskunde ASO
6de jaar Sportwetenschappen ASO
6de jaar Wetenschappen-wiskunde ASO
6de jaar Humane wetenschappen ASO

7de jaar Bijzondere wetenschappelijke vorming ASO

 

Handboeken bestellen 2021-2022

Wij werken in het atheneum voor de schoolboeken samen met het extern boekenfonds Iddink. U dient via hen de boeken voor uw zoon of dochter te bestellen. Indien u dat wenst, kunt u er ook voor kiezen uw boeken elders aan te kopen.  

 

Om de boeken te bestellen, gaat u als volgt te werk: op www.iddink.be/bestellen dien je een persoonlijke account aan te maken. Daarna wordt de schoolcode gevraagd: CFZXW3NX.Om ervoor te zorgen dat u de boeken voor aanvang van het schooljaar ontvangt, dient u vóór maandag 5 juli 2021 te bestellen. Bestellingen die nadien gebeuren, kunnen mogelijk niet tijdig geleverd worden. U wordt op de hoogte gebracht van levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het huisadres, of op het door u opgegeven alternatief adres.

 

Voor al uw vragen, kunt u terecht op www.iddink.be. U vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van uw boeken. U kunt Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 u.  tot 17 u. via het telefoonnummer 014/30.41.70.

Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Wat?

Indien leerlingen of ouders (of andere gebruikers van de co-accounts) hun wachtwoord vergeten zijn en zij hebben een correct e-mailadres opgeslagen bij hun profiel, dan kunnen zij zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

Lees meer: Nieuw wachtwoord voor Smartschool aanvragen

Infoavond

Donderdag 12 september gaan er 3 verschillende infomomenten door op onze school voor de ouders van 3 verschillende doelgroepen.

- 19.00 u.: 3de jaars ASO in de Studi'O

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen LOSP 2de graad in het OLC

- 19.30 u.: nieuwe leerlingen Topsport in lokaal 131

Volgende vragen zullen alvast worden beantwoord:

Hoe ziet een dag op school eruit? Hoe verloopt de leerlingenbegeleiding? Hoe werk ik als ouder met Smartschool? Wat komt er allemaal aan bod in de studierichting van mijn zoon/dochter?

 

Uitgestelde proeven 2013

Dinsdag  27/08

09.00 u.:  Wiskunde – Esthetica
13.30 u.: Levensbeschouwelijke vakken – Chemie – Natuurwetenschappen

Woensdag 28/08

09.00 u.: Aardrijkskunde – Geschiedenis- Fysica
13.30 u.: Frans – Info - Duits – Spaans - – LO/Sport (praktijk + theorie)

Donderdag 29/08

09.00 u.:  Economie (Toegepaste Economie + Socio-economische initiatie) - Nederlands
13.30 u.: Latijn – Grieks – Cultuur- en gedragswetenschappen-  Biologie – Engels

 

Brochure schooljaar 2012-2013

In de schoolbrochure voor het schooljaar 2012-2013 vindt u een algemene beschrijving van de scholen op onze campus en gedetailleerde informatie over de aangeboden studierichtingen. 

Een digitale versie kan u hier bekomen (PDF-formaat, 408KB).

Verantwoordelijkheid externe activiteiten

Langs deze weg willen wij er nogmaals op wijzen dat onze school geen enkele vorm van verantwoordelijkheid draagt tijdens activiteiten die leerlingen en/of de leerlingenraad buiten onze school organiseren.

De leerlingenraad is een democratisch gekozen raad van leerlingen, die hoofdzakelijk ontspannende en culturele activiteiten organiseert.
Deze nagenoeg autonoom werkende raad organiseert het Schoolfeest, de Blitzhappening, de Uitvaart, de sinterklaasdag, optredens (Rock & Dance The Oasis), schoolfuiven, filmvoorstellingen, culturele uitstappen, sociale, creatieve en sportieve activiteiten. Daarnaast beheert de leerlingenraad de Groene Oase en verzorgt hij de uitgave van het leerlingentijdschrift Iris.
Alle activiteiten die op school georganiseerd worden, worden begeleid door leerkrachten.
De schoolfuiven en de schoolbals (o.a. onder de naam ‘Bal van de Voskenslaan’) worden extern georganiseerd : hier is geen toezicht voorzien; zij vallen dus buiten de verantwoordelijkheid van de school.