CLB

Het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding), het vroegere PMS, werkt zeer nauw samen met de school op het gebied van leerlingenbegeleiding, de studieresultaten, studiekeuze, psychologische ondersteuning, pest- en drugproblematiek,...

Het decreet betreffende het CLB situeert de begeleiding op volgende domeinen:

• het leren en studeren
  • de onderwijsloopbaan
  • het psychisch en sociaal functioneren
  • de preventieve gezondheidszorg

Wij moeten in de eerste plaats vraaggestuurd werken en via een afsprakennota de samenwerking met de school vormgeven. Wij blijven helpen en informeren, overtuigen, motiveren. Wij willen een steun zijn, een moment van overleg bij moeilijke beslissingen. Kortom, wij willen een vertrouwenscentrum en een informatiecentrum zijn, dat in nauwe samenwerking met de school zijn eigen onafhankelijke bijdrage levert tot het welbevinden van de leerling.

Voskenslaan 262
9000 GENT

www.clbgent.be

Inge Deschuytter (maatschappelijk werker)