Zoeken

Bezoek tentoonstelling Michaël Borremans

De leerlingen van het 5de jaar Latijn - Moderne talen bezochten de tentoonstelling 'As sweet as it gets' van Michaël Borremans in Bozar Expo te Brussel.

 

 

 

Bezoek busmuseum

In het kader van het seminarie humane wetenschappen over migratie trokken de leerlingen van 5HW naar het kleinste museum van België, namelijk het busmuseum van Yilmaz Koçak (te bezichtigen op de DOK-site in Gent). Dit is de bus waarmee vele Gentse Turken op vakantie gingen naar hun familie in Emirdag. De gevaarlijke bustocht ging over meer dan 3000 kilometer en duurde minimum 3 dagen.

 

Bezoek studio's AVS

De leerlingen van het 5de jaar Humane wetenschappen bezochten de studio's van de regionale televisiezender AVS.

 

Leerlingen maken en bekijken yoghurt van dichtbij

Eind januari trokken de leerlingen van het derde jaar Wetenschappen naar de Hogeschool Gent, campus Mens en Welzijn.
Daar deden ze microscopisch onderzoek op bacteriën uit yoghurt en maakten ze zelf preparaten van 4 soorten yoghurt om van dichtbij te bekijken met professionele microscopen.

 

 

 

 

Onze leerlingen van 6SWE aan het werk op kleuterboemeldag

 

Spaghettiavond 31 januari

Bezoek sterrenwacht UGent

In het kader van de lessen aardrijkskunde bezochten leerlingen van het 6de jaar ASO-wetenschappen de volkssterrenwacht van de UGent op donderdag 7 en vrijdag 8 november. Doordat de eigenlijke site van de sterrenwacht tijdelijk niet toegankelijk is wegens verbouwingswerken, kregen we de unieke kans de telescopen die zich op de S9 van de UGent bevinden te bestuderen. Dankzij de vakkundige uitleg van de medewerkers van de sterrenwacht verwierven we inzicht in de werking van wetenschappelijke telescopen. Onderwerpen zoals spectraalanalyse, optica en aardrotatie werden op een zeer aanschouwelijke manier uitgelegd.

 

 

 

GWP Poperinge 4SWE & 4LOSP

Ook onze sportleerlingen van het vierde jaar trokken op sport- en teambuildingsGWP.

 

GWP Durbuy 5LOSP & 5SWE

De leerlingen van 5LOSP en 5SWE trokken op driedaagse naar Durbuy met sport en teambuilding als centraal thema.

 

Zelfverdedigingssportdag

Onze leerlingen uit de sportklassen van de laatste graad verdiepten zich in de verschillende zelfverdedigingstechnieken op hun eigen zelfverdedigingssportdag.