Uitstappen

STOP-motion!

Enkele weken geleden dompelden de leerlingen uit 5 humane zich in het Vredeshuis onder in een startsessie over duurzame mobiliteit. Samen met 2 andere scholen uit Aalst en Dendermonde werken ze in 4 verschillende groepen concrete, vernieuwende en creatieve voorstellen uit voor de minister van mobiliteit. Deze voorstellen worden op 30 april voorgesteld in het Vlaams parlement.

Bezoek Vlaams Parlement

Het 4de jaar humane wetenschappen bracht voor de lessen 'cultuurwetenschappen' een bezoek aan het Vlaams Parlement. Ze kregen een rondleiding, voerden fictieve debatten in de commissies en namen tot slot plaats in de zachte stoelen van de plenaire vergadering.

 

Bezoek volkssterrenwacht

Als aanvulling op de lessen aardrijkskunde bezochten de leerlingen van 6WEWI, 6SWE, 6MTWE, 6LWE, 6GWE en 6WETO de volkssterrenwacht Armand Pien van de universiteit van Gent. Na een 3D-documentaire over kometen en meteoren gezien te hebben, kregen de leerlingen een rondleiding met uitleg over de werking van het weerstation en de telescopen.

 

GWP Durbuy: geslaagd!

Ook de leerlingen van 5 Sportwetenschappen en Lichamelijke Opvoeding en Sport trokken reeds op GWP. Zij maakten Durbuy onveilig.

 

Een GWP om jaloers op te zijn!

Onze leerlingen van het 4de jaar Sportwetenschappen en Lichamelijke Opvoeding en Sport trokken op GWP naar Texel.

 

Bezoek busmuseum

In het kader van het seminarie humane wetenschappen over migratie trokken de leerlingen van 5HW naar het kleinste museum van België, namelijk het busmuseum van Yilmaz Koçak (te bezichtigen op de DOK-site in Gent). Dit is de bus waarmee vele Gentse Turken op vakantie gingen naar hun familie in Emirdag. De gevaarlijke bustocht ging over meer dan 3000 kilometer en duurde minimum 3 dagen.

 

Bezoek tentoonstelling Michaël Borremans

De leerlingen van het 5de jaar Latijn - Moderne talen bezochten de tentoonstelling 'As sweet as it gets' van Michaël Borremans in Bozar Expo te Brussel.

 

 

 

Bezoek studio's AVS

De leerlingen van het 5de jaar Humane wetenschappen bezochten de studio's van de regionale televisiezender AVS.

 

Leerlingen maken en bekijken yoghurt van dichtbij

Eind januari trokken de leerlingen van het derde jaar Wetenschappen naar de Hogeschool Gent, campus Mens en Welzijn.
Daar deden ze microscopisch onderzoek op bacteriën uit yoghurt en maakten ze zelf preparaten van 4 soorten yoghurt om van dichtbij te bekijken met professionele microscopen.

 

 

 

 

Onze leerlingen van 6SWE aan het werk op kleuterboemeldag