Uitstappen

Open your mind

Vorig schooljaar deed onze school mee aan de 'Dag tegen homofobie'. We fleurden onze school op met regenboogvlaggen, ballonnen, post-its in allerlei kleuren, riepen de leerlinge en leerkrachten op zich in regenboogoutfit te kleden, speelden muziek af met een duidelijk positieve boodschap rond diversiteit en verkochten ijsjes en snoepjes voor het goede doel. Met onze actie konden we een mooi steunbedrag overmaken aan Cavaria én wonnen we twee toneelvoorstellingen van 'Open your Mind'. Dit is een snelle zap-achtige voorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn. Onze leerlingen van 3, 4, 5 Humane Wetenschappen zullen in maart van deze toneelvoorstelling kunnen genieten.

Workshop 3D printing

Begin februari namen de leerlingen van het 6de jaar seminarie wetenschappen deel aan een workshop van de UGent rond 3D printing. Na uitleg over de verschillende soorten 3D-printers, konden de leerlingen hun eigen ontwerp printen.

 

Leerlingen 3HW bezoeken museum dr. Guislain

In januari bracht het 3de jaar humane wetenschappen voor de lessen Cultuurwetenschappen een bezoek aan het Museum dr. Guislain. Daar zagen ze verschillende therapieën uit de geschiedenis van de psychiatrie opgesteld staan. Met behulp van een gids bestudeerden ze alles zeer grondig.

 

Bezoek Vlaams Parlement

Het 4de jaar humane wetenschappen bracht voor de lessen 'cultuurwetenschappen' een bezoek aan het Vlaams Parlement. Ze kregen een rondleiding, voerden fictieve debatten in de commissies en namen tot slot plaats in de zachte stoelen van de plenaire vergadering.

 

STOP-motion!

Enkele weken geleden dompelden de leerlingen uit 5 humane zich in het Vredeshuis onder in een startsessie over duurzame mobiliteit. Samen met 2 andere scholen uit Aalst en Dendermonde werken ze in 4 verschillende groepen concrete, vernieuwende en creatieve voorstellen uit voor de minister van mobiliteit. Deze voorstellen worden op 30 april voorgesteld in het Vlaams parlement.

Bezoek volkssterrenwacht

Als aanvulling op de lessen aardrijkskunde bezochten de leerlingen van 6WEWI, 6SWE, 6MTWE, 6LWE, 6GWE en 6WETO de volkssterrenwacht Armand Pien van de universiteit van Gent. Na een 3D-documentaire over kometen en meteoren gezien te hebben, kregen de leerlingen een rondleiding met uitleg over de werking van het weerstation en de telescopen.

 

GWP Durbuy: geslaagd!

Ook de leerlingen van 5 Sportwetenschappen en Lichamelijke Opvoeding en Sport trokken reeds op GWP. Zij maakten Durbuy onveilig.

 

Een GWP om jaloers op te zijn!

Onze leerlingen van het 4de jaar Sportwetenschappen en Lichamelijke Opvoeding en Sport trokken op GWP naar Texel.

 

Bezoek busmuseum

In het kader van het seminarie humane wetenschappen over migratie trokken de leerlingen van 5HW naar het kleinste museum van België, namelijk het busmuseum van Yilmaz Koçak (te bezichtigen op de DOK-site in Gent). Dit is de bus waarmee vele Gentse Turken op vakantie gingen naar hun familie in Emirdag. De gevaarlijke bustocht ging over meer dan 3000 kilometer en duurde minimum 3 dagen.

 

Bezoek tentoonstelling Michaël Borremans

De leerlingen van het 5de jaar Latijn - Moderne talen bezochten de tentoonstelling 'As sweet as it gets' van Michaël Borremans in Bozar Expo te Brussel.