Proclamatie 2004

Met de Plechtige Proclamatie werd het schooljaar 2003 - 2004 op een heerlijke, feestelijke en waardige wijze afgesloten.

Promotieleider was dit jaar Dhr. Marc Van den Reeck, Belgisch Ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten, die in 1973 in de afdeling Latijn - Grieks aan onze school afstudeerde.

De plechtigheid begon met poëzie en dans in het kader van het Dynamoproject 'Flamenco' en het Comeniusproject 'Ecotoerisme'. Nathalie Stockman droeg het gedicht 'Baile' van F.G. Lorca voor en Anaïs Verfaille en Chloë Piro verwenden de aanwezigen met een zalige flamenco.

De toespraken werden in- en uitgeleid door een speciale genodigde, de harpiste Janu. Haar gastoptreden werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd. De promotieleider werd uitgebreid voorgesteld door onze collega Latijn, Dhr. Willy Rouquart.

En daarna werden de leerlingen in de bloemetjes gezet. Voor de allerlaatste keer kregen ze, samen met het mooie jaarboek, hun rapport van hun klastitularis.
Vijfentwintig leerlingen mochten een vakgebonden prijs in ontvangst nemen en de ere-genodigde overhandigde aan Menno Vanderghote en Simon De Stercke een speciale prijs, respectievelijk de Prijs voor de combinatie Studie en Topsport en de Prijs voor het hoogste percentage.

Tussendoor waren er voortreffelijke muzikale intermezzi. Stefanie Benoit bracht op een ontroerende wijze 'Vole' van Céline Dion, Ruth Fermon en Erik Burgelman hadden voor 'Sacrifice' van Anouk gekozen en Bie Puttemans en Leni Huyghe vergastten de aanwezigen op de mooie Serenade van Tosselli.

Na de slottoespraak door Dhr. Jo De Schuyter, directeur van het Atheneum, kwamen de leerlingen Lies Van Gaver en Karel-Alexander Cotman aan het woord. In naam van alle laatstejaars namen zij op een grappige wijze afscheid van 'hun' Atheneum.

Het muzikale sluitstuk werd verzorgd door Cléo Janse die met 'Perfect Day' van Lou Reed de nagel op de kop sloeg. Er wachtte de aanwezigen dan enkel nog een aangename receptie en een mooie toekomst.