Proclamatie 2007

Het ultieme slotfeest! Dit jaar heeft Mevr. Evelyne Meyer, docent Biochemie, Faculteit Diergeneeskunde, UGent, het promotorschap aanvaard. Haar naam wordt toegevoegd aan de toch wel indrukwekkende lijst promotors.

De proclamatie zat duidelijk in een nieuw kleedje.

Knappe beelden werden er geprojecteerd. De klassenfoto's - sfeerbeelden van tijdens de GWP's - waren mooi en leuk, de boodschap van Al Gore was krachtig en ter zake. Immers, de tijd loopt !

Dus begon de proclamatie met Ruth Schoemaeckers die een tekst van Talking Head David Byrne voordroeg : 'In the future'.  'In the future there will be starving people everywhere'.

In de toekomst zal er nog honger en ellende in Afrika zijn maar Vredeseilanden probeert daaraan nu iets te doen. Daarom werd er een cheque van € 300 aan Tessa Meyer overhandigd. De opbrengst van het ontbijt, dat elk jaar ter gelegenheid van hun uitvaart aan de zesdejaars wordt aangeboden, werd dit jaar geschonken aan Vredeseilanden, de strijdvaardige organisatie die opkomt voor de boeren in het Zuiden en waarvoor Yessie Meyer op dit ogenblik in Senegal werkt.

De derde zus Meyer, Evelyne, net zoals haar twee zussen oud-leerlinge van onze school, was dit jaar de promotor.
Professor Meyer, docent Biochemie aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent, begeleidde de leerlingen uitvoerig en op een amusante en enthousiaste wijze naar een nieuwe levensfase en naar de uitgang van de feestzaal waarna zij allen, na de heerlijke receptie, de school definitief verlieten. 

 

Maar daarvoor waren reeds 'de trouwe vosjes' geëerd : 3 leerlingen die vanaf de eerste kleuterklas onze school trouw waren gebleven, 15 schooljaren lang !
Proficiat Sophie Raes, Kimberley De Wispelaere en Michaël Koch.

Alle aanwezigen, ook Aurélie Frechier, de leerlinge met het hoogste percentage, en Jens Panneel, die de prijs Jan De Maeyer voor de Combinatie Studie/Topsport in ontvangst had genomen, genoten van de schitterende optredens.
Dit was kwaliteit.
Traditie - Kwaliteit - Toekomst : het blijft de gouden trits van onze campus.

 

Ilja Bracke, Sten Sundahl, Bram De Coene, Lisa Huylebroeck en Elke Ranson brachten 'The times they are a changin'' van Dylan. Panta rhei. Straks, op vrijdag 12 oktober 2007, bestaat onze school 50 jaar.
'That man's guitar' zong 'Time waits for no one' van The Stones als leidraad en boodschap.

Tineke Jansen had daarvoor bewezen hoe mooi een harp klinkt, onze collega Mieke Eggermont, lerares Biologie, had op een leuke manier Prof. Evelyne Meyer aan ons voorgesteld en de leerlingen hadden prijzen, jaarboek en rapport in ontvangst genomen. De nieuwe directeur, Mevr. Anne Machiels, had sereen gespeecht.

 

Vicky Terryn schitterde met een cover van Stevie Wonders 'Master blaster', Tess Himschoot en Berdien van Nieuwenhuyze overdonderden de zaal met dans en Lisa Smessaert en Steffie Vermeire hadden het laatste woord.

Een waardig afscheid.

Een eerlijke, heerlijke proclamatie !