Proclamatie

Plechtige Proclamaties

 

Sedert 1967, toen de proclamatieplechtigheid voor het eerst in de eigen feestzaal werd gehouden en niet meer in de Koninklijke Gentse Opera, is het traditie dat een prominent  oud-leerling, oud-leraar of eredirectielid wordt gevraagd als promotieleider van onze abituriënten om hun op die manier een stimulerend voorbeeld mee te geven.
Niet zonder trots overlopen we nog eens de indrukwekkende lijst. 

Lees meer: Plechtige Proclamaties

Proclamatie 2010 : 306 leerlingen namen afscheid

De lieflijke clip die bij het mooie lied 'The first day of my life' hoorde, sloeg onmiddellijk de juiste toon aan. De proclamatie 2010 begon met ontroering die harmonisch in klank en beeld werd uitgedrukt. Hun onderlinge verhouding en hun gezamenlijke bijdrage aan het geheel spraken boekdelen en openden ogenblikkelijk onze ogen. 'Bright eyes'.

Het deed ons eventjes met een vleugje nostalgie terugdenken aan het voorbije schooljaar en liet ons beseffen hoe vluchtig en broos de dagen, hoe belangrijk liefde en vriendschap wel zijn.

Lees meer: Proclamatie 2010 : 306 leerlingen namen afscheid

Proclamatie 2009

De Plechtige Proclamatie 2009 begon met de kracht van een positieve houding en een open hart en met de paukenslag uit een van de Londense symfonieën van Joseph Haydn die in 1809 stierf, het jaar waarin Charles  Darwin werd geboren.
Bepaalde data speelden een belangrijke rol dit jaar en het begrip ‘sport’ vormde de rode draad.

 

Lees meer: Proclamatie 2009

Proclamatie 2008

“ Wat wij, leerkrachten en directie van jullie school, hopen en verlangen is, dat jullie uit volle borst en met open hart nog vele jaren mogen ademen, zingen, reizen, dromen, beminnen, voelen, delen, dansen, dichten, luisteren, spelen, lachen, geven, krijgen en leren, leren zwijgen ook. Het gaat jullie allen, één voor één, meer dan goed. Long may you run ! “

Lees meer: Proclamatie 2008

Proclamatie 2007

Het ultieme slotfeest! Dit jaar heeft Mevr. Evelyne Meyer, docent Biochemie, Faculteit Diergeneeskunde, UGent, het promotorschap aanvaard. Haar naam wordt toegevoegd aan de toch wel indrukwekkende lijst promotors.

De proclamatie zat duidelijk in een nieuw kleedje.

Lees meer: Proclamatie 2007

Proclamatie 2006

Wie de feestzaal betrad, zag het onmiddellijk : op het podium prijkte een groot blauw gordijn.
Wat had dit te betekenen ? Wie of wat zat daarachter ?
De stem van Laurie Anderson, die bij het begin van de plechtigheid weerklonk, verhoogde de spanning nog wat.
'It was a large room, full of people, all kinds. And they all arrived at the same building, at more or less the same time. And they were all free. And they were all asking themselves the same question : what's behind that curtain ?'

Lees meer: Proclamatie 2006

Proclamatie 2005

Drie danseressen op het podium.
'One, two, three, four'. Engelse getallen vullen langzaam de feestzaal. 'Five, six, seven, eight'.
'Knee 1' van Philip Glass begeleidt de heerlijke choreografie die door Julie Daems, Kirby De Geest en Pauline Verminnen werd ontworpen.
'Knee 1' is een fragment uit 'Einstein on the beach'.
En zo kwamen we onmiddellijk bij de man, dank zij wie 2005 door de UNESCO tot 'World Year of Physics' werd uitgeroepen : Albert Einstein.

Lees meer: Proclamatie 2005

Proclamatie 2004

Met de Plechtige Proclamatie werd het schooljaar 2003 - 2004 op een heerlijke, feestelijke en waardige wijze afgesloten.

Promotieleider was dit jaar Dhr. Marc Van den Reeck, Belgisch Ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten, die in 1973 in de afdeling Latijn - Grieks aan onze school afstudeerde.

Lees meer: Proclamatie 2004