Leerkrachten spelen toneel : theater van de bovenste plank !

Na het grote succes van de komische thriller 'Acht vrouwen', naar het oorspronkelijke stuk van de Franse auteur Robert Thomas ( 2005 ), van 'Na de regen', het hilarische kantoordrama van Sergi Belbel ( 2006 ) en van 'Het belang van Ernst', de heerlijke romantische komedie van Oscar Wilde  ( 2007 ), zorgde Vulpes dit jaar opnieuw voor een zalige toneelavond.

Vier avonden lang bracht ons schooltheatergezelschap op uitmuntende wijze de toneelklassieker  ‘De koning sterft’ van Ionescu. De leerkrachten-acteurs  ( mevr. Audenaerde, DeVriendt, Langenbick, Moeyaert en Van den Broeck en dhr. Coorevits en Rooms) overtroffen in dit absurde drama niet alleen zichzelf maar ook alle verwachtingen.

Opnieuw was de kritiek ronduit positief en de belangstelling groot.

De regie was voor de vierde maal in handen van actrice en ex-leerlinge Dominique Collet (1993 - afdeling Moderne Talen ). De voortreffelijke manier waarop ze een personage uit ‘De kale zangeres’ –  een ander toneelstuk van Ionescu – in ‘De koning sterft’ integreerde, verdient alle lof.

Belangrijk is uiteraard ook dat de opbrengst - via de Vriendenkring - integraal aan pedagogische, materiële en sociale projecten van de campus Voskenslaan geschonken wordt.

Wij kijken uit naar volgend schooljaar en zijn er nu al van overtuigd dat Vulpes ons opnieuw zal verrassen en bekoren.