Markant

Glansprestatie van oudleerling Maxim Sergeant.

 

Maxim Sergeant, oudleerling van Atheneum Voskenslaan (EWI), en student Handelswetenschappen wordt met bakkersonline.be dé Gentse Student-Ondernemer 2015

Via Bakkersonline kunnen lokale, warme bakkers uit België, Nederland en Frankrijk hun brood online verkopen.

Maxim denkt vooruit en heeft sinds kort ook slagersonline.be opgezet. Het doordacht concept, zijn doorzettingsvermogen en eindeloze enthousiasme hebben uiteindelijk velen overtuigd op hem te stemmen.

http://www.ugent.be/nl/actueel/persberichten/student-ondernemer-gent-2015.htm

 

Schoolfeest 2009

Dit was inderdaad een spetterend schoolfeest, een gevarieerde, met smaak aangeklede show waar elke aanwezige volmondig U tegen zei.

Langs deze weg een dikke proficiat aan alle leerlingen die tot dit succes bijdroegen !

Lees meer: Schoolfeest 2009

Ex-leerling Freek Braeckman is nieuwe 'Slimste mens' !

'Wat weet je over Tomas De Soete' ?
'Studio Brussel !', riep nieuwsanker Freek Braeckman. Binnen de seconde gaf hij het verlossende antwoord en als een kampioen gooide hij de armen bevrijdend in de lucht. Hij was in één klap de nieuwste 'Slimste mens ter wereld'.

Lees meer: Ex-leerling Freek Braeckman is nieuwe 'Slimste mens' !

Leerkrachten spelen toneel : theater van de bovenste plank !

Na het grote succes van de komische thriller 'Acht vrouwen', naar het oorspronkelijke stuk van de Franse auteur Robert Thomas ( 2005 ), van 'Na de regen', het hilarische kantoordrama van Sergi Belbel ( 2006 ) en van 'Het belang van Ernst', de heerlijke romantische komedie van Oscar Wilde  ( 2007 ), zorgde Vulpes dit jaar opnieuw voor een zalige toneelavond.

Vier avonden lang bracht ons schooltheatergezelschap op uitmuntende wijze de toneelklassieker  ‘De koning sterft’ van Ionescu. De leerkrachten-acteurs  ( mevr. Audenaerde, DeVriendt, Langenbick, Moeyaert en Van den Broeck en dhr. Coorevits en Rooms) overtroffen in dit absurde drama niet alleen zichzelf maar ook alle verwachtingen.

Lees meer: Leerkrachten spelen toneel : theater van de bovenste plank !

Nieuwjaarsreceptie 2009

Mevr. Machiels, directrice van het Atheneum, huldigde mevr. I. Hoste, dhr. W. Oeyen en dhr. H. Schrijvers (CLB) en bedankte hen voor hun jarenlange inzet voor onze school.
Tijdens de receptie zagen we enkel blije gezichten en hoorden we honderden oprechte gelukwensen. We begroetten onze collega's van de Basis- en de Middenschool en waren blij omwille van de aanwezigheid van zeer veel oud-collega's. We zagen leden van de Vriendenkring het glas heffen met vertegenwoordigers van onze Scholengroep. Kortom, de nieuwjaarsreceptie was traditiegetrouw weer een gezellig samenzijn !

Lees meer: Nieuwjaarsreceptie 2009

Kunst na school: Pascal De Pauw

Onze amanuensis (deskundige helper bij het voorbereiden en uitvoeren van proeven in onze schoollaboratoria) stelde tentoon tijdens Lineart, de kunstbeurs die onlangs in Flanders Expo werd georganiseerd.

We stellen hem graag aan u voor.

Klik hier voor een uitgebreide tekst (PDF-formaat, 64kB)

Pascal kreeg ook een vermelding in de nieuwsflash van Lineart (PDF-formaat, 158kB).

 

In Memoriam Jerome Vervaeke

Met droefheid vernamen we het overlijden van de heer Jerome Vervaeke, erestudieprefect van onze school.

Lees meer: In Memoriam Jerome Vervaeke

Olympische ‘Vossen’ eervol gehuldigd !

Op maandag 22 september werden de vijf leden van onze grote ‘Voskensfamilie’ gehuldigd die deze zomer aan de Olympische Spelen in Peking deelnamen.

Zowel gewichtheffer Tom Goegebuer, polsstokspringer Kevin Rans (die helaas niet aanwezig kon zijn), turner Koen Van Damme als wielrenner Iljo Keisse zijn immers oud-leerlingen van onze school en Gaëlle Mys is net begonnen aan haar laatste jaar in de richting Moderne Talen – Topsport.

Lees meer: Olympische ‘Vossen’ eervol gehuldigd !

Uitvaartontbijt helpt strijd tegen muco !

Reeds enkele jaren biedt onze school aan onze laatstejaars, naar aanleiding van hun 'uitvaart', een heerlijk ontbijtbuffet aan.

De leerlingen leveren een kleine financiële bijdrage die dan overgemaakt wordt aan een organisatie met een sociaal doel : vzw De Sloep in Gent, de Clini-Clowns, Artsen zonder grenzen, …

Lees meer: Uitvaartontbijt helpt strijd tegen muco !

Unieke veldloopprestatie in Tsjechië !

Het was zeer lang geleden maar dit jaar stond er na de internationale cross-country (veldlopen) in Tsjechië eindelijk nog eens een Belgische leerlinge op het podium.

Zenobie Vangansbeke, leerlinge van 4 WES en tevens Belgisch kampioen op de 800m, behaalde tijdens die wedstrijd, georganiseerd door ISF (internationale schoolsport), een uitmuntende tweede plaats.

Langs deze weg van harte gefeliciteerd met je voortreffelijke prestatie !