Smaakvolle poëziedag !

Op donderdag 29 januari vierde het Nederlandse taalgebied zijn tiende gedichtendag. Tijdens de seminarielessen die aan die heuglijke dag voorafgingen, zetten de leerlingen van 6HWb, 5HWa en 5HWb hun beste beentje voor om ook onze school poëtisch klaar te stomen.

6HWb bedacht een algemeen thema: chocolade!

Rond deze lekkernij gingen de verschillende klassen aan de slag: enkele leerlingen vormden recepten om tot gedichten, een andere groep presenteerde verzen in bijpassende snoepverpakkingen, anderen toverden in chocoladefondue gedoopte letterkoekjes om tot welriekend leesvoer, het programma ‘Vrienden van de chocoladepoëzie’ werd ingeblikt…

Op de gedichtendag zelf deden we een oproep aan alle leerkrachten om mee te werken aan groeigedichten, de ‘gang Nederlands’ werd opgesmukt met vrolijk uitziende teksten van bekende poëten, maar ook eigen werk van onze leerlingen sierde de muren.
Als kers op de taart mochten alle geïnteresseerde klassen in de namiddag een bezoekje brengen aan de chocoladetentoonstelling in lokaal 114. Met een kopje verse warme chocolademelk in de hand en een poëtisch ingeklede ‘chocotoff’ in de mond werden de tentoongestelde kunstwerken meer dan gesmaakt.

De leerkrachten Nederlands zorgden er die dag voor dat onze leerlingen op een leuke wijze smaak kregen in lezen, spelen met woorden en zelf gedichten schrijven.