Sportdag 2008

Zoals elk jaar organiseren de leerlingen van het zesde jaar van de afdeling 'Lichamelijke Opvoeding en Sport' (LOSP) de sportdag. Dit jaar vond die op dinsdag 22 april plaats.

Onder leiding van de sportleraars begonnen ze reeds in oktober met de voorbereidingen.
Na een periode van vergaderen, informatie inwinnen, budgetberekening en brieven schrijven stelden ze eind maart het interessante en gevarieerde programma voor.

De derdes trokken dit jaar naar de Moerkensheide in De Pinte. Naast talrijke balsporten (voetbal, baseball, …) bevatte het pakket ook nog ropeskipping, estafette, de verrassende teambuilding, dans, hockey, een ontspannende wandeling en het frisse frisbee.

De leerlingen van het vierde jaar begaven zich naar de sporthal Hogeschool Gent naast de school. Er werd ruime aandacht besteed aan voetbal, volleybal, tennis en tafeltennis. Daarnaast werden er monitoren gecontacteerd om de leerlingen de basisprincipes van judo, breakdance en rugby aan te leren.

  
  

Ook het aanbod voor de leerlingen van de vijfdes getuigde van originaliteit en zag er heel leuk uit. Zij trokken naar de GUSB aan de Watersportbaan. Tango, hiphop, capoeira, power-yoga en tai chi prijkten hier op het programma. Aan de leerlingen die zich op een meer traditionele manier sportief wensten te uiten, werd er uiteraard ook gedacht. Zij vonden hun gading wel in een partijtje voetbal, korfbal of basketbal.

  
  

De sportdag voor de zesdes vond alweer in Knokke plaats.
Met bussen vertrokken de leerlingen naar Knokke waar aan het Surfers Paradise de beginselen van kiten en golfsurfen door ervaren begeleiders werden aangeleerd. Ook een heerlijk fietstochtje rond het Zwin stond op het programma.
Een andere groep begaf zich eerst naar de sporthal van Knokke. Daarna trokken ook zij naar het strand voor allerlei sportactiviteiten die opvielen door hun speelse originaliteit.

  

Het weer was schitterend en leraars en leerlingen maakten er samen weer een mooie en sportieve dag van. Mens sana in corpore sano, nietwaar !