50 jaar

Interview met Prof. P. Schoentjes

De vakgroep Frans viert 50-jarig bestaan van het Atheneum door professor Pierre Schoentjes in de kijker te zetten.

Enkele leerlingen zochten de professor op en interviewden hem. En français, évidemment. 

Klik hier om het volledige interview te downloaden (.doc-formaat, 1MB).

Van bakeliet tot intelligent textiel

In het kader van het 50-jarig bestaan, organiseert de vakgroep Wetenschappen talrijke activiteiten rond het thema "Van bakeliet tot intelligent textiel".

Tijdens de lessen, speciale practica, de Wetenschapsmarkt, bedrijfsbezoeken e.d. maken onze leerlingen kennis met bakeliet en de aanverwante evoluties in de moderne technologie.

Een uitgebreide presentatie omtrent dit onderwerp is beschikbaar via deze link (ppt-formaat, 3MB).

Van Arctica naar Antarctica

Door de klimaatproblematiek en de expedities van het duo Hubert-Dansercoer is de belangstelling voor de poolgebieden de laatste jaren sterk toegenomen.

In het Atheneum hadden wij bovendien het geluk dat twee van onze leerlingen, Werner De Waele uit 6 WeWi en Willem Van Doorne, nu student 3de bachelor geologie, dankzij een wetenschappelijke wedstrijd - respectievelijk class@poles van de Universiteit Gent en de studentenexpeditie Spitsbergen 2005 van de Universiteit Antwerpen - een reis naar het Noorse Spitsbergen mochten ondernemen.

Lees meer: Van Arctica naar Antarctica

Wouter Dambre in de klas

In de ban van een bekende VRT-Vlaming.

Ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de Voskenslaancampus nodigde de Vakgroep Geschiedenis dhr. Wouter Dambre uit.
Wouter Dambre is een ex-leerling van onze school en vandaag de dag is hij als eindredacteur van de VRT-nieuwsdienst werkzaam.
Tijd dus om hem wat vragen voor te schotelen over een wereld die we wel elke dag op de televisie kunnen bekijken, maar waarvan we toch het fijne niet weten.

Lees meer: Wouter Dambre in de klas