50 jaar

Fotoreportage 50 jaar Voskenslaan

Lees meer: Fotoreportage 50 jaar Voskenslaan

50 jaar Voskenslaan : een schitterend feest !

Aan de stad en aan de gehele wereld !

In 1957 trokken op 12 oktober zo'n 620 leerlingen door de straten van Gent.
Zij stapten van het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht naar de Voskenslaan waar Minister van Onderwijs L. Collard hun nieuwe school inhuldigde.

 

Lees meer: 50 jaar Voskenslaan : een schitterend feest !

Spannende Eerste 'Gouden Vossencup' !

Dit jaar bestaat onze school 50 jaar !

Een gouden jubileum!

Ter gelegenheid van deze viering werd er vorige week door de vakgroep Lichamelijke Opvoeding en Sport een heerlijke sporthappening georganiseerd : “De GOUDEN VOSSENCUP” .

Lees meer: Spannende Eerste 'Gouden Vossencup' !

'Laatste getuige' Nathan Ramet op bezoek

' Ik ben een getuige, geen historicus. Dit is een groot verschil. Ik getuig veel.
Ik getuig opdat mensen het zouden weten. '

Ter gelegenheid van de viering '50 jaar K.A. Voskenslaan' ontvingen wij vorige week Dhr. Nathan Ramet, stichter en huidig voorzitter van het 'Joods Museum van Deportatie en Verzet', dat in de Mechelse Dossinkazerne gevestigd is.
In het kader van een didactische uitstap Geschiedenis brengen onze laatstejaars elk jaar een bezoek aan Breendonk en aan deze kazerne.

Lees meer: 'Laatste getuige' Nathan Ramet op bezoek

De jaren '50 belicht door de vakgroep Nederlands

In het kader van de viering ‘50 jaar KA Voskenslaan’ werd tijdens de gedichtendag op 31 januari 2008 ook het project van de vakgroep Nederlands voorgesteld.
Enkele klassen van het zesde jaar dompelden ons onder in de sfeer van die jaren en deden dat met behulp van flitsende filmfragmenten en kleurrijke powerpoint presentaties.

Lees meer: De jaren '50 belicht door de vakgroep Nederlands

Interview met Prof. P. Schoentjes

De vakgroep Frans viert 50-jarig bestaan van het Atheneum door professor Pierre Schoentjes in de kijker te zetten.

Enkele leerlingen zochten de professor op en interviewden hem. En français, évidemment. 

Klik hier om het volledige interview te downloaden (.doc-formaat, 1MB).

Van bakeliet tot intelligent textiel

In het kader van het 50-jarig bestaan, organiseert de vakgroep Wetenschappen talrijke activiteiten rond het thema "Van bakeliet tot intelligent textiel".

Tijdens de lessen, speciale practica, de Wetenschapsmarkt, bedrijfsbezoeken e.d. maken onze leerlingen kennis met bakeliet en de aanverwante evoluties in de moderne technologie.

Een uitgebreide presentatie omtrent dit onderwerp is beschikbaar via deze link (ppt-formaat, 3MB).

Van Arctica naar Antarctica

Door de klimaatproblematiek en de expedities van het duo Hubert-Dansercoer is de belangstelling voor de poolgebieden de laatste jaren sterk toegenomen.

In het Atheneum hadden wij bovendien het geluk dat twee van onze leerlingen, Werner De Waele uit 6 WeWi en Willem Van Doorne, nu student 3de bachelor geologie, dankzij een wetenschappelijke wedstrijd - respectievelijk class@poles van de Universiteit Gent en de studentenexpeditie Spitsbergen 2005 van de Universiteit Antwerpen - een reis naar het Noorse Spitsbergen mochten ondernemen.

Lees meer: Van Arctica naar Antarctica

Wouter Dambre in de klas

In de ban van een bekende VRT-Vlaming.

Ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de Voskenslaancampus nodigde de Vakgroep Geschiedenis dhr. Wouter Dambre uit.
Wouter Dambre is een ex-leerling van onze school en vandaag de dag is hij als eindredacteur van de VRT-nieuwsdienst werkzaam.
Tijd dus om hem wat vragen voor te schotelen over een wereld die we wel elke dag op de televisie kunnen bekijken, maar waarvan we toch het fijne niet weten.

Lees meer: Wouter Dambre in de klas