Atheneum Voskenslaan 'loopt' voor water

Niet overal 'loopt' het water uit de kraan. En daar willen de leerlingen van het 4de jaar Lichamelijke Opvoeding - Sport van het Atheneum Voskenslaan (Gent) iets aan doen.

Vorige week donderdag namen de leerlingen van het 4de jaar Lichamelijke Opvoeding -Sport van het Atheneum Voskenslaan op de wereldwaterdag  het initiatief om te 'lopen' voor water.

Ze zetten op de speelplaats een parcours uit van 6 km - de afstand die vele vrouwen in het Zuiden  dagelijks lopen om drinkwater voor hun gezin te halen - en motiveerden leerkrachten en medestudenten om die dag zelf eens te 'lopen' voor water.

Aan elke deelnemer werd een klein sponsorbedrag gevraagd en zo haalden de leerlingen een mooie som op die zij schonken aan NGO 'Protos'.

'Protos' is een NGO die in samenwerking met de plaatselijke overheden werkt aan een duurzaam waterbeheer in het Zuiden.

Op maandag 26 maart werden de organiserende leerlingen in het 'water ondergedompeld' met workshops over water en gezondheid, de millenniumdoelstellingen en de klimaatsveranderingen. Johan Verstraete, de verantwoordelijke van de dienst mondiale vorming en educatie van NGO Protos, kwam de leerlingen bedanken voor hun financiƫle gift en vertelde vanuit zijn eigen ervaring hoe er in het Zuiden gewerkt wordt aan de waterproblematiek. Want water is eindig en water is een basisrecht voor iedereen!