Boeiende debatwedstrijd van Werkgemeenschap Leraren Ethiek

Op zaterdag 19 maart 2011 vond op initiatief van de WLE, de organisatie van leerkrachten Niet-Confessionele Zedenleer, een debatwedstrijd plaats in het Geuzenhuis te Gent.

De wedstrijd, waaraan heel wat leerkrachten NCZ en hun leerlingen van de derde graad Secundair Onderwijs deelnamen, werd gewonnen door Bianca Sempels en Laura Nielsen van het PTS Campus Mechelen. In de finale traden ze in debat met onze leerlingen Tom Costes (5 HWa) en Kenneth Neirinckx (5 EWI). De debaters hielden een interessante gedachtewisseling over de stelling 'Cannabis moet gelegaliseerd worden'.

Alle (pro-contra) debatten ('Belgiƫ moet splitsen'; 'Geweldadige videogames moeten verboden worden'; 'Geboortebeperking moet verplicht worden'; 'Vlees eten moet kunnen') verliepen volgens de regels van een openbare gedachtewisseling en getuigden van welsprekendheid en inzicht.

Alle deelnemende leerlingen ontvingen een filmticket en mooi was het gebaar van de winnaars om de hoofdprijs (een cadeaubon ter waarde van 100 euro) met de verliezende finalisten te delen.

De WLE mag fier en tevreden zijn over dit knappe initiatief !