Sport en voeding

In het kader van het gezondheidsbeleid van onze school werd op maandag 25 oktober, onder leiding van mevrouw Sofie Vercoutere, een kookactiviteit georganiseerd voor de leerlingen van 6LOSP en 7FIT.

Voeding bepaalt in hoge mate de algemene conditie en vormt de basis van een goede gezondheid. Voor een sporter die gezond en vrij van blessures of kwalen is, vormt voeding een belangrijke rol tijdens de voorbereiding van sportieve prestaties. Ook tijdens het deelnemen aan wedstrijden en tijdens- en herstelperiodes na een zware inspanning is een adequate voeding onontbeerlijk.

Op het gebied van sportvoeding zijn er heel wat modes en trends. Omwille van het feit dat het belangrijk is om een onderscheid te maken tussen feiten en mythen werd aan de leerlingen van 6LOSP en 7FIT een kookles aangeboden waarbij dieper ingegaan werd op een sportspecifiek voedingsplan.

Uiteraard hebben ook andere factoren zoals erfelijkheid, training en mentale instelling een grote invloed, maar een gezonde voeding is essentieel voor elke sporter. Daar bestaat al lang geen twijfel meer over.

Naast het thema gezondheid werd tijdens deze activiteit, die plaatsvond onder begeleiding van de studenten Voedings- en Dieetkunde van de Hogeschool Gent, ook aandacht besteed aan hygiëne in de keuken, budgetbeheer en het groeien naar zelfstandigheid.

Omdat het bereide middagmaal ter plaatse werd genuttigd, was dit, ook voor de twee begeleidende leerkrachten, Dhr. Tafte en Dhr. Renson, niet alleen een leerrijke maar ook een smaakvolle schooldag.