Actieweek Haïti

De jongste gebeurtenissen in Haïti lieten ook onze leerlingen niet onberoerd. De leerlingen en de leerkrachten Levensbeschouwelijke vakken sloegen de handen in elkaar. Er werden cake, smoothies, hippe solidariteitspolsbandjes en warme chocomelk verkocht en de leerlingen konden zich laten fotograferen.

'De mensen in Haïti een warm hart toedragen en hen op deze manier steunen', zo luidde de eenvoudige boodschap.

Op lange termijn kan Haïti – een van de armste landen uit de regio – zo goed als alle soorten hulp gebruiken. Echter vandaag, in de nasleep van de aardbeving waarin meer dan 200.000 mensen het leven lieten, heeft Haïti geld nodig. We zijn dan ook fier om te mogen meedelen dat onze school 1342,5 euro heeft opgehaald om ons steentje bij te dragen voor de heropbouw van Haïti.

De beste manier om ervoor te zorgen dat het geld op de juiste plaats terecht komt, is het te doneren aan organisaties die reeds op het terrein aanwezig zijn en hun kwaliteiten in het verleden al veelvuldig hebben bewezen. Een organisatie die aan al onze voorwaarden voldoet, is Artsen Zonder Grenzen. Meer informatie over hoe zij te werk gaan in Haïti vind je op hun website.

We willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen bij het organiseren en ondersteunen van de Haïti-actie, van logistiek (ouders en leerlingen die cake bakten, de keuken), tot financieel (vele, vele anderen). Zonder jullie tomeloze inzet had onze actie nooit zoveel succes gekend.

Een dikke pluim !

Het Haïti-actieteam