Interessante ontmoetingen met oud-leerlingen

In het kader van de studiekeuzebegeleiding op onze school ontmoetten onze laatstejaars onlangs, zowel tijdens het seminarie Wetenschappen als tijdens het seminarie Moderne Talen een oud-leerlinge, die kwam praten over haar studiekeuze en loopbaan.

Karen De Clerck studeerde voor ingenieur en werkt nu als onderzoeker aan de Universiteit Gent.

Liesbeth De Bleeker is vandaag als docente Frans verbonden aan het Departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent.
Liesbeth was vergezeld van Els Snick, haar collega Duits. Beide dames hadden het uitvoerig over de belangrijkheid van het vertalen in het huidige Europa en lichtten aan de hand van een powerpointpresentatie alle aspecten van de opleiding aan hun departement toe.

In januari legden drie leerlingen die vorig jaar nog bij ons op de schoolbanken zaten, voor de allereerste keer examens af aan de Gentse universiteit in de studierichting Moderne Talen. Gladys Vercammen (6 MTWi, nu eerste Bachelor Frans - Duits), Tom Vanassche ( 6 LaMT, nu eerste Bachelor Engels - Duits) en Sophie Coolsaet ( 6 LaMT, nu eerste Bachelor Engels - Spaans) slaagden voor al hun examens. Proficiat !

Tijdens de lessen seminarie Moderne Talen kwam Sophie onlangs haar studierichting aan de universiteit toelichten. Na het bezoek van Mevr. Snick en van Liesbeth De Bleeker was dit de ideale manier om talenstudies aan Hogeschool en universiteit te vergelijken.

Het weerzien met onze oud-leerlingen was niet alleen aandoenlijk maar vooral uitermate interessant en onze leerlingen waren dan ook onder de indruk van de boeiende wijze waarop de vier dames vertelden.