Vorming

Projectdag 'Omgaan met pesten'

In oktober organiseerden we voor onze 3de jaars een projectdag rond het thema 'pesten'. Aan de hand van verschillende activiteiten en het theaterstuk 'De pest aan mij!' van het gezelschap O'Kontreir werkten we met de leerlingen aan bewustwording rond en weerbaarheid tegen pesten.

 

Opstartspel seminarie economie

In alle economische richtingen van het 5de jaar vond op 12 september de opstartdag voor het seminarie economie plaats.

Dit gebeurde in samenwerking met Top Team. De altijd enthousiaste Rob Frederix slaagde erin om onze jonge ondernemers opnieuw warm te maken voor dit ondernemingsspel waarbij leerlingen zelf ervaren wat de impact van hun beslissingen is op de omzet, liquiditeit en concurrentie van hun eigen opgericht bedrijf.

 

 

5LMT: stadsgidsen in spe

Tijdens het seminarie Cultuur gidsten de leerlingen van 5LMT elkaar rond in onze mooie Gentse stad.

 

LIGA 14-18

'LIGA 14-18' is een uitwisselingsproject rond de Eerste Wereldoorlog tussen de leerlingen van 4 Latijn, optie talen en leerlingen van het Athenée Leonie de WAHA, een immersieschool uit Luik. LIGA verwijst naar LIège en GAnd. Het project is gestart in november en loopt tot het einde van het schooljaar.

Hier alvast een sfeerfoto.

 

Project Geomobiel

Op vrijdag 17 oktober 2014 namen de leerlingen van 5 WEWI, 5 MTWE en 5 LWE deel aan het project GeoMobiel. Medewerkers van de vakgroepen geografie en geomatica van de UGent en de VUB kwamen naar onze school en lieten de leerlingen kennis maken met landmeetkunde/GPS en teledetectie/milieu. Bij de eerste workshop maakten de leerlingen een plan van de speelplaats en konden dit op schaal digitaliseren en koppelen aan GPS-coördinaten. Bij teledetectie bestudeerden de leerlingen satellietfoto’s en analyseerden ze de ruimtelijke spreiding van de vegetatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het was een verrijkende ervaring en een mooie aanvulling op de in de les aardrijkskunde behandelde leerstof.

 

 

Concert Frans chanson

Vorige week werden onze vijfdejaars getrakteerd op een concert van Franse chansons

 

Haai!

In november konden onze 3de jaars uit de wetenschappenrichting genieten van een voordacht van een van de docenten van de Sea First Foundation over de bedreigde positie van de haaien in de wereldzeeën.

 

Schaakmat!

Tijdens de middagpauze kunnen onze leerlingen van het derde jaar deelnemen aan allerlei activiteiten zoals gitaarles, filmclub, yoga, breien, gezelschapsspelen, 'the wire', workshop poëzie,...
Ook de schaakclub trekt alvast vele enthousiastelingen!

 

Projectdag derdes

 

 

In het kader van het gezondheidsbeleid organiseert onze school voor elk leerjaar een projectdag. Woensdag laatstleden ging de projectdag voor onze derdejaars door met als thema 'omgaan met grenzen'. Na een heerlijk, gezond ontbijt in het schoolrestaurant konden de leerlingen deelnemen aan allerhande workshops.

 

 

 

 

Eerste schooldag


Ook bij ons zijn de leerlingen, leerkrachten en het ondersteundend personeel er klaar voor om er weer een spetterend schooljaar van te maken!