Gezellige en geheimvolle stadszoektocht

Op dinsdag 15 december 2009 trotseerden we de bittere koude en organiseerden we in het kader van de lessen geschiedenis een zoektocht voor alle leerlingen uit het derde jaar.

We kozen als thema voor ‘het kwartet van Gent’. De leerlingen werden in kleine groepen ingedeeld om één van de vier zoektochten te maken. Samenwerken, organisatie en oriëntatie waren de sleutelwoorden tijdens de wandelingen.

Het was immers niet het Gent van het Lam Gods en het Gravensteen dat ze leerden kennen. Nee, ze ontdekten een stad van vreemde verhalen, legendarische bioscopen, bizarre bouwsels en nog natte graffiti in donkere stegen.

Onze leerlingen leerden, te midden van een idyllisch kerstdecor, via die stadszoektocht op een frisse en kritische manier kijken naar de omgeving waar ze binnen enkele jaren op zoek gaan naar hun eerste kot, stageplek of werkplaats.

'Het kwartet' toonde onze leerlingen de weg doorheen de Arteveldestad met zijn talloze geheimen en weetjes.
Wist u bijvoorbeeld dat de stroppendragers een eigen Manneke Pis hadden?  
Er zijn er zelfs twee! Een wijnhandelaar in de Kraanlei installeerde er eentje en de tweede vinden we terug in de Wilderoosstraat.
Tijdens de zoektocht ontdekten de leerlingen 16 bezienswaardigheden en uiteraard maakte ook het kunstwerk in de vorm van een rol toiletpapier indruk.

De organisatoren, onder leiding van Dhr. De Vos, wachtten hen op aan het Sint-Baafsplein waar iedereen kon genieten van een heerlijk warm drankje.
Alweer een leerrijk initiatief van de vakgroep Geschiedenis !