De opvoedkundige waarde van 'Körperwelten' : nu ook voor alle 4des

Net na de kerstvakantie was het de beurt aan 4WETb, 4WEb, 4WEa, 4lospa en 4 lospb om, in het kader van de lessen Biologie, de tentoonstelling Körperwelten te bezoeken.

Omdat onze mooie hoofdstad niet altijd de bewondering krijgt die ze verdient, wandelden we niet rechtstreeks van het Zuidstation naar de kelders van Kuregem, maar maakten we een kleine omweg...

Goed ingeduffeld (gevoelstemperatuur ongeveer -10°C) en onder een stralend blauwe hemel, trokken we via de Hallepoort de Marollen binnen. Op het Vossenplein trotseerden de antiek- en brolhandelaars tot onze verbazing de vrieskou. De leerlingen deden dit stijlvoller en speelser :  ze gooiden sneeuwballen en dansten en gleden over het plein.
Via de lift, waarin sommigen omwille van een klein defect, enkele bange minuten beleefden, belandden we bij het indrukwekkende justitiepaleis. De centrale hal werd door iedereen gesmaakt. Vooral de ouderwetse ‘chauffages’ konden op veel belangstelling rekenen om bevroren lichaamsonderdelen even te ontdooien. Opgewarmd zetten we onze tocht verder, via de Regentschapstraat naar het Koninklijk Paleis. Het park lag er betoverend bij, stil en sneeuwwit.

Na deze mooie en gezonde wandeling doken we dan eindelijk de metro in richting Körperwelten, waar de theorie uit de anatomieles voor de leerlingen zo duidelijk werd voorgesteld dat alles vanaf nu veel gemakkelijker te vatten is. Aanschouwelijk onderwijs, noemt men dat. Degelijk onderwijs !