Uitstappen

6de jaar Humane wetenschappen bezoekt het SMAK en het MSK

 

Expeditie 'Vossen' met de leerlingen van 6MTWE, 6GL, 6LMT, 6WEWIb, 6LWI en 6EWI

 

GWP 5de jaar sportklassen

In samenwerking met de organisatie "La Petite Merveille" trokken onze 5de jaars LOSP en -SWE op 3-daagse geïntegreerde werkperiode (GWP) in Durbuy.
Het programma bestond uit o.a.: speleologie, een oriëntatietocht, mountainbiking, adventure, rappel, kajak, ...
Naast de fysieke en sportieve inzet was er eveneens een mentaal en sociaal engagement nodig, waarbij elkaar helpen essentieel was. Communicatie, samenwerking, conflicthantering en zelfkennis zijn thema's die aan bod kwamen. De leerlingen leerden zichzelf en de anderen (leerlingen en begeleidende leerkrachten) beter kennen zodat er een positieve groepssfeer ontstond die zijn vruchten kan afwerpen gedurende het hele schooljaar.

Bekijk de foto's via onze Facebookpagina.

 

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Onze zesdejaars hebben op 21 en 22 september een wereldberoemd en -befaamd toneelstuk bijgewoond in het Gentse theater De Tinnenpot: 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?'.

George en Martha, van middelbare leeftijd en verzuurd, kunnen niet zonder elkaar, maar haten elkaar ook genoeg om elkaar tot het uiterste te drijven. Wanneer een jong koppel op bezoek komt, storten de verbitterde hoofdpersonages zich in een destructief spel waarbij ze elkaar tarten, kleineren en kraken.

De knetterende dialogen volgen elkaar in een hoog tempo op, de acteurs zijn in topvorm en het publiek hapt naar adem.

Het perfecte koppel bestaat niet, de echte liefde of een harmonieus gezin evenmin. Dat is de boodschap die de prijswinnende toneelschrijver Edward Albee meegeeft in dit tragikomisch, beklijvend en erg venijnig stuk. 

Niet voor gevoelige of romantische zielen.

 

Open your mind

Vorig schooljaar deed onze school mee aan de 'Dag tegen homofobie'. We fleurden onze school op met regenboogvlaggen, ballonnen, post-its in allerlei kleuren, riepen de leerlinge en leerkrachten op zich in regenboogoutfit te kleden, speelden muziek af met een duidelijk positieve boodschap rond diversiteit en verkochten ijsjes en snoepjes voor het goede doel. Met onze actie konden we een mooi steunbedrag overmaken aan Cavaria én wonnen we twee toneelvoorstellingen van 'Open your Mind'. Dit is een snelle zap-achtige voorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn. Onze leerlingen van 3, 4, 5 Humane Wetenschappen zullen in maart van deze toneelvoorstelling kunnen genieten.

Workshop 3D printing

Begin februari namen de leerlingen van het 6de jaar seminarie wetenschappen deel aan een workshop van de UGent rond 3D printing. Na uitleg over de verschillende soorten 3D-printers, konden de leerlingen hun eigen ontwerp printen.

 

Leerlingen 3HW bezoeken museum dr. Guislain

In januari bracht het 3de jaar humane wetenschappen voor de lessen Cultuurwetenschappen een bezoek aan het Museum dr. Guislain. Daar zagen ze verschillende therapieën uit de geschiedenis van de psychiatrie opgesteld staan. Met behulp van een gids bestudeerden ze alles zeer grondig.

 

Bezoek Vlaams Parlement

Het 4de jaar humane wetenschappen bracht voor de lessen 'cultuurwetenschappen' een bezoek aan het Vlaams Parlement. Ze kregen een rondleiding, voerden fictieve debatten in de commissies en namen tot slot plaats in de zachte stoelen van de plenaire vergadering.

 

STOP-motion!

Enkele weken geleden dompelden de leerlingen uit 5 humane zich in het Vredeshuis onder in een startsessie over duurzame mobiliteit. Samen met 2 andere scholen uit Aalst en Dendermonde werken ze in 4 verschillende groepen concrete, vernieuwende en creatieve voorstellen uit voor de minister van mobiliteit. Deze voorstellen worden op 30 april voorgesteld in het Vlaams parlement.

Bezoek volkssterrenwacht

Als aanvulling op de lessen aardrijkskunde bezochten de leerlingen van 6WEWI, 6SWE, 6MTWE, 6LWE, 6GWE en 6WETO de volkssterrenwacht Armand Pien van de universiteit van Gent. Na een 3D-documentaire over kometen en meteoren gezien te hebben, kregen de leerlingen een rondleiding met uitleg over de werking van het weerstation en de telescopen.