Dinsdag 27 april : alweer een historische sportdag !

Ik herinner het me alsof het gisteren was : die zalige sportdag waarbij onze laatstejaars samenwerkten met leerlingen van het Athénée Royal de Tournai. Ze organiseerden een gezamenlijke fietstocht waarbij onze leerlingen vanuit Gent, hun leerlingen vanuit Doornik vertrokken. Halverwege ontmoetten de beide groepen elkaar en was er tijd en plaats voor verbroedering, sportwedstrijden en een heerlijke barbecue. Een grandioze sportdag !


Ik herinner me ook nog die twee fietstochten waaraan een cultureel luik was verbonden. We fietsten langs de Leie naar Deurle waar onze leerlingen een bezoek brachten aan het Museum Dhondt-Dhaenens. Ze werden er opgewacht  door Jacques Charlier. Die Belgische kunstenaar stelde toen in het museum tentoon en leidde hen er persoonlijk rond.

En er was die fietstocht langs de Leie naar het Raveelmuseum.  We werden bij onze aankomst in Machelen-aan-de-Leie begroet en welkom geheten door Roger Raveel zelf en de dag stond er volledig in het teken van sport en kunst.

En ook dit jaar was er weer zo'n gedenkwaardige sportdag.

De derdes fietsten via verscheidene parcours naar de Brielmeersen in Deinze. De leerlingen van de vierdes speelden en sportten in en rond de sporthal van de Hogeschool Gent.  Die van de vijfdes deden hetzelfde in en rond de GUSB aan de Watersportbaan. En de laatstejaars trokken naar het recreatiedomein Nieuwdonk te Berlare of naar het Surfers Paradise te Knokke.

Voor alle leerlingen, leerkrachten en monitoren was dit een heerlijke dag.

Wat een weer ! Wat een zon ! Wat een schitterende sportdag !