K.A Voskenslaan : basketbalkampioen van VLAANDEREN !!!

In de finale van Vlaanderen te Bornem versloegen onze kadetten het K.A. Boom met 73-66!

 

 

Onze ploeg startte bijzonder sterk waardoor Boom onmiddellijk op achtervolgen aangewezen was. In die achtervolging stuitte Boom telkens weer op onze goed georganiseerde 3-2 zone.

Mathieu, Aaron en Andras verdedigden ijzersterk zodat de tegenstanders uit Boom tot moeilijke shots gedwongen werden. Louis heerste in het eerste quarter onder de borden en plukte heel wat terugkaatsers. De 'outlet' vertrok dan meestal richting Aaron die onze snelle transitie via Maxim of Mathieu op sublieme wijze orkestreerde. De verdedigers uit Boom vonden ook niet onmiddellijk een antwoord op de 1-1 situaties waarin een uitmuntende Louis onhoudbaar was.

Op het einde van de eerste helft hadden we een dipje. We werden over een volledig veld opgeprest en kwamen onder grote druk te staan. Boom kwam bijna langszij (33-32) en kon de tweede helft met het nodige vertrouwen aanvatten.

Aangezien we maar met vijf fitte spelers waren, startten we ook in de tweede helft met een 3-2 zone. Zo hoopten we het aantal persoonlijke fouten te beperken.

In het derde quarter waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ze speelden regelmatig “haasje over” en hielden er de spanning goed in. Het spel ging snel op en neer en beide teams serveerden aangenaam 'run and gun basket'.

In het begin van het vierde quarter vonden de Boomse schutters meer en meer de gaatjes in onze verdediging. Bovendien lieten de scheidsrechters veel toe en aangezien we kleiner van gestalte waren, kregen we het knap lastig. Zowel onze supporters als de coach werden lichtjes zenuwachtig.

En toen reageerden Maxim en Andras. Op het juiste moment schudden ze een aantal 'bommen' uit de pols waardoor onze ploeg een kloofje kon slaan. Die achterstand konden onze tegenstanders, ondanks het uitvallen van Maxim met een 5e persoonlijke fout anderhalve minuut voor tijd, gelukkig niet meer inlopen.

Een welverdiende en vooral schitterende zege !

Een dikke proficiat aan spelers en coaches !