Schitterende topsportprestaties van onze ex-leerlingen !

Ex-leerlingen van het Koninklijk Atheneum presteren op topniveau.

We zetten een aantal van hen die onlangs het nieuws haalden graag in de kijker.

Melissa Dupré verbeterde op een meeting in het Tsjechische Usti Nad Labem het nationaal record speerwerpen. Het bedraagt nu 56m62. Het vorige record stond, sedert 21 juli 2004, op naam van Cindy Stas (55m18).
De atlete van RC Gent studeerde in 2004 af aan onze school.
 
Aagje Vanwalleghem behaalde op het EK artistiek turnen in Milaan de zesde plaats in de allroundfinale (55.900 punten) en de vierde plaats in de finale van de sprong (14.200 punten).
Zij studeerde bij ons af in 2007.
 
Bij de mannen waren er in de opmerkelijke prestaties van Tom Goegebuer en Donna-Donny Truyens.
 
Tom Goegebuer, in september nog een van onze gelauwerde ex-leerlingen die deelnamen aan de Olympische Spelen in Peking, werd deze maand Europees kampioen gewichtheffen in Boekarest. Met een olympisch totaal van 252 kg vestigde hij ook een nieuw Belgisch record. In Peking werd Tom met 251 kg dertiende. Hij studeerde in 1993 bij ons af.
 
Donna-Donny studeerde van 2003 tot 2005 aan ons Atheneum. Op het EK artistiek turnen in Milaan behaalde hij een zesde plaats in de finale aan het paard met bogen (14.550 punten).
In Maribor (Slovenië) behaalde hij vorige week, na een spannende wedstrijd op het paard met bogen, voor de derde keer in zijn carrière goud op een wereldbekermanche.
 
Een dikke proficiat  en van harte gefeliciteerd !