Start to run

Op vrijdag 20 februari 2009 zijn we van start gegaan met een ‘Start to run’- programma voor alle leerlingen van onze school. Met dit programma leren wij iedereen, in slechts 10 weken tijd, 5 km lopen. Zoals men op de foto kan zien, was het enthousiasme zeer groot : er waren 45 deelnemers !

Lopen is immers de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen. Wanneer je driemaal per week gaat joggen, zal je vlug een uitstekende fitheid ervaren. Geen enkele andere sport geeft je na zo weinig tijd zoveel trainingseffect. Joggen kan je overal en op gelijk welk moment van de dag. Het is bovendien één van de beste manieren om je te ontspannen en het geeft je hopen energie!

Het trainingsschema is opgedeeld in tien weken, waarbij elke week drie sessies omvat. Twee daarvan zullen thuis afgewerkt worden; de derde doen we samen op school, telkens op donderdag om 15.30u. (uitzondering vrijdag 6 maart i.p.v. donderdag 5 maart wegens oudercontact).  Op die manier word je nauwkeurig opgevolgd en begeleid. Bovendien zijn de groepstrainingen een extra stimulans om gemotiveerd te blijven. Op 23 april vindt de allerlaatste training plaats en lopen we de grote finale rond de Watersportbaan.

Deelname aan dit programma garandeert je niet alleen om topfit de lente in te gaan maar is bovendien de ideale voorbereiding op het examen 3 of 4 km, een proef die onze leerlingen jaarlijks moeten afleggen op het einde van de maand mei.

En we gaan zelfs verder ! Wie na afloop van het programma de loopkriebel volledig te pakken heeft, kan na het ‘Start to run’-programma samen met ons verder trainen voor de ‘Stadsloop 10km dwars door Gent’ op 21 mei. Deze wedstrijd lokt jaarlijks duizenden lopers naar het centrum van Gent en uiteraard mogen onze sportieve Vosjes daar niet ontbreken ! Wie de start van dit prachtige initiatief gemist heeft maar alsnog wil deelnemen, neemt uiteraard zo snel mogelijk contact op met een sportleerkracht !