Sport

Oost-Vlaams kampioen schoolbasketbal!

Onze schoolploeg werd Oost-Vlaams kampioen schoolbasketbal. Proficiat jongens!

 

Ons schoolbasketbalteam won haar eerste wedstrijd!

Proficiat: Bram Impens, Seppe Cleemput, Matthew Depondt, Beno Jacobs , Safouan Moaligi, Jens Coppens, Gilles Van Maldeghem, Arnaud Binst, Gauthier D'hooge en coach Dave Goessens!

 

Alles met de bal!

Op donderdag 16 februari 2017 hebben de leerlingen van 6SWE een onvergetelijke sportdag bezorgd aan 350 kinderen van lagere scholen uit Gent en omstreken. Het was een organisatie van SVS, waarbij onze leerlingen de activiteiten moesten leiden en begeleiden.

Enthousiasme en plezier waren de sleutelwoorden voor kinderen én begeleiders! Het thema van de sportdag was: alles met de bal!

               

Schoolploeg basketbal naar de finalerondes!

Onze schoolploeg basketbal plaatste zich voor de finaleronde van Oost-Vlaanderen (3de ronde) na overwinningen tegen Don Bosco Zwijnaarde en het College van Aalst. Proficiat jongens!

Onder en van links naar rechts: Jens Coppens, Carlos Demiddeleer, Elias Channory, Anton De Cock, Richard Schaut

Boven en van links naar rechts: coach Dave Goessens, Louis Hoste, Guillaume Lelubre, Mathieu Bracke, Niels Delbeke, Oscar Hautekiet en Landon Unruh

Ontbreekt op de foto: Thibaud Torreele

 

Onze basketbalploeg haalde de Oost-Vlaamse finale van SVS

De jongens van onze basketbalploeg wisten na een aantal mooie wedstrijden de finale van SVS Oost-Vlaanderen te bereiken. In deze finale dienden ze de duimen te leggen voor het Atheneum uit Aalst en Beveren, maar toch zijn we apetrots op hun prestaties!

Proficiat Wout, Mohamed, Thibaud, Jarno, Mathieu, Guillaume, Olivier en Damien!

Bedankt voor de goede coaching dhr. Goessens en mevr. Rotsaert!

 

Vossencup 2014

Zes jaar geleden organiseerde de vakgroep Lichamelijke Opvoeding en Sport van het Atheneum Voskenslaan deze Sportscholencup voor het eerst ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de school. Sindsdien wordt de cup elk jaar door een andere GO!-sportschool georganiseerd. We waren blij dit jaar voor de 2de maal de scholencup op onze school te kunnen organiseren. Zo'n 650 leerlingen uit verschillende Vlaamse sportscholen namen het tegen elkaar op in 10 sportdisciplines.

 

 

 

Oud-leerlingen kleuren podium Gentse Zesdaagse

Dit weekend behaalde oud-leerling Jasper De Buyst met zijn ploegmaat Lampater de overwinning in de Gentse Zesdaagse. Ook oud-leerlingen Iljo Keisse en Gijs Van Hoecke behaalden een knappe 2de en 3de plaats.

Proficiat aan onze oud-Vossen en hun ploegmaats!

 

Oud-leerling Gijs Van Hoecke behaalt 8ste plaats op WK ploegenkoers

Oud-leerling Gijs Van Hoecke en zijn ploegmaat Kenny De Ketele konden afgelopen weekend hun WK-titel niet verlengen, maar behaalden een mooie achtste plaats! Proficiat!

 

Teambuilding voor 5LOSP in het hartje van de Ardennen

Naar goede jaarlijkse gewoonte trokken de leerlingen van 5 LOSP er ook dit schooljaar in september weer op uit.

In samenwerking met de organisatie "La Petite Merveille" vond de 3-daagse geïntegreerde werkperiode (GWP) in Durbuy dit jaar van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september 2010 plaats.

Lees meer: Teambuilding voor 5LOSP in het hartje van de Ardennen

Well done ! Europees kampioenschap Artistieke Gymnastiek.

Thomas Neuteleers (5 WETO) en Daan Kenis (4 WETO) behaalden tijdens het Europees Kampioenschap Artistieke Gymnastiek Heren in Birmingham prachtige resultaten.

Beide leerlingen behoorden tot de 24 beste turners en zetten tijdens de allroundfinale een schitterende prestatie neer.

Thomas eindigde op een knappe 6de plaats en Daan werd verdiend 14de.

Een welverdiende en dikke proficiat !