vredespoëziewedstrijd

Siemen wint de vredespoëzieprijs

Op zaterdag 12 maart vond dit jaar niet alleen het schoolfeest plaats, maar ook de prijsuitreiking van de vredespoëziewedstrijd. Mevrouw Haerinck stimuleerde haar leerlingen om deel te nemen aan deze wedstrijd en dat was niet zonder resultaat. Siemen Van Londersele (6MTWE) werd met het gedicht ‘huisvrede’ uitgeroepen tot de winnaar van de scholieren. Hij won daarbij niet alleen een mooie geldprijs, ook werd hij door de Provincie Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot ambassadeur van het project ‘ComingWorldRememberMe’ (afgekort als CWRM). Van harte gefeliciteerd, Siemen!

De jury en de voorzitter van VOS Vlaamse Vredesvereniging benadrukten daarnaast ook de belangrijke rol van leerkrachten in het onderwijs. Omdat leerkrachten hét verschil kunnen maken en een grote invloed kunnen uitoefenen op de jongeren, werd ook dit jaar een klasattentie weggegeven. De Provincie Oost-Vlaanderen gaf aan de deelnemende klassen (6MTWE, 6SWE en 6WEWIa) en de leerkracht van onze school een klasattentie weg. De leerkracht en leerlinge Marie Cole (6WEWIa) namen met veel plezier deze klasprijzen in ontvangst.

Siemens winnende gedicht en meer sfeerfoto’s zijn terug te vinden op http://vosnet.org/index.php/2016/03/14/en-de-winnaars-zijn-vredespoezieprijs-2016/