Olympiade Frans : schitterende resultaten !

Judith Dujardin (4 GW) behaalde een sublieme  9de plaats tijdens de Junior Olympiade Frans 2010 (tweede graad).

In maart was zij met brio geslaagd voor de schriftelijke proef, een reeks vragen i.v.m. de Franse cultuur, woordenschat en spraakkunst. 
Tijdens de maand april presteerde zij alweer voortreffelijk tijdens de mondelinge proef die werd afgenomen aan de universiteit van Diepenbeek (Hasselt).

Voor Judith was dit uiteraard een zeer leerrijke ervaring. Ook het feit dat ze naar huis trok met een rugzak vol Franse boeken en leuke gadgets stemde haar zeer tevreden.
Maar bovenal natuurlijk was er de terechte fierheid omwille van haar plaats in de top-tien van de beste leerlingen Frans van Vlaanderen !

Een dikke proficiat voor Judith en de begeleidende leerkracht Mevr. A. Termolle !

Naast Judith namen op woensdag  10 maart nog 27 leerlingen uit 3 en 4 ASO deel aan de taalwedstrijd OLYFRAN JUNIOR . Ze behaalden allen meer dan behoorlijke resultaten. Het gemiddelde voor onze school bedroeg 69,29%, terwijl het algemeen gemiddelde slechts 58,10% was.

Fleur  Mak ( 3 LWb  ), Emma De Rouck ( 4 LWa) , Céleste Forret  ( 4 LT ), Elisa Rooryck ( 4 LT ) en Laura Seye (4 LT ) behaalden het Getuigschrift van Hoog Laureaat en Sarah Schoentjens uit 4 LWa behaalde het Diploma van Hoog Laureaat.

Een dikke proficiat voor al onze kandidaten !