Indrukwekkend : 'onze' Nora Sundahl wint in Rome !

Magali Van de Vyver, Murielle Meunier, Valérie Sepelie en Nora Sundahl, leerlingen van het 6de jaar wetenschappen-wiskunde, wonnen vorig schooljaar de eerste editie van de “Jonge Baekeland- prijs” !

Op 24 april 2009 stelden zij in het Vlaams Parlement hun werkstuk voor en namen ze deel aan een debat  met de andere deelnemers, de juryleden en genodigden.
Klik hier voor het artikel over deze wedstrijd

Ons team overtuigde de jury met hun originele kijk, hun prima presentatie en hun uitstekende argumentatie tijdens het debat. Het tijdschrift MENS publiceerde hierover een artikel (detail uit het tijdschrift, PDF-formaat, 252KB). Meer informatie over Jongeren en Innovatie, over kunstoffen en over andere inzendingen staat te lezen in de volledige editie van het magazine (PDF-formaat, 1,3MB).

De wedstrijd had ook een Europese dimensie die werd georganiseerd door PlasticsEurope.

Op 13 november 2009 debatteerden jongeren uit gans Europa in het Youth Parliament in Rome over de toekomst en het ontwikkelen en gebruiken van kunststoffen voor een duurzame en schone wereld.  
En opnieuw viel onze school in de prijzen want 'onze' Nora behaalde de hoofdprijs in die Europese finale !

Lees hierover het persbericht in het Nederlands (PDF-formaat, 64KB) en het persbericht in het Engels .

Onze fierheid kent geen grenzen.
Het is immers een fenomenale prestatie dat Nora haar schitterende optreden tijdens de jongerenwedstrijd in april in Brussel nu op Europees niveau kon herhalen.

'Hou de Voskenslaan in ere', vragen wij op het einde van het schooljaar altijd aan onze leerlingen.
De prachtige prestatie van Nora is een veelbetekenend, welluidend antwoord.
Van harte proficiat !