Olympiades/Wedstrijden

Mooie prestaties op het Vlaams kampioenschap schoolschaken

Op zondag 21/1 vond het Vlaams kampioenschap schoolschaken te Turnhout plaats.

De ploeg 'GO! Middenschool Voskenslaan' met Victor Decruyenaere (1Ah) (kapitein), Mohammad Omarzad (2LAc), Ahmed Mohi Eldin (1Af) en Samih Elkheir (1Ai) deed heel wat nieuwe ervaring op. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk.

De kampioenenploeg 'GO! Atheneum Voskenslaan' met Benno Demey (6LOSPa) (kapitein), Robbert Decruyenaere (4LWb), Annelies Vitharana (5LWI) en Joeri Cockheyt (2MWj) schitterde alweer en behaalde de 3e plaats!

Daarnaast kreeg Annelies ook nog de prijs voor de hoogste score op bord 3.

Proficiat allemaal en op naar het Belgisch kampioenschap!

 

 

Campus Voskenslaan Oost-Vlaams kampioen schoolschaken!

Op het Oost-Vlaams kampioenschap schoolschaken behaalde onze ploeg de 1ste plaats met:

Robbert Decruyenaere (4LWb), Annelies Vitharana (5LWi), Joeri Cockheyt (2MWj) en Laura Decruyenaere (2MWj).

Robbert, Annelies en Joeri behaalden ook de prijs van de beste speler.

 

Volgende leerlingen vertegenwoordigden eveneens onze campus:

Ploeg 2: Sander De Cock (4EW), Mohammad Omarzad (2LAc), Samih Elkheir (1Ai) en Ahmed Modi Eldin (1Af)

Ploeg 3: Victor Decruyenaere (1Ah), Joachim Cockheyt (5EW), Viktor Persyn (1Ah) en Naomi Claus (1Ah).

Ploeg Basisschool (allen uit de klas van Juf Sarah, 4e leerjaar): Larson Rijckaert, Arthur Krikilion, Aras Tufan en Lukas De Meyer.

 

Proficiat aan alle schakers!

 

Zilver op het Belgisch Jeugdkampioenschap Schaken voor Annelies Vitharana

Onze leerling Annelies Vitharana uit 4LWb behaalde op het Belgisch Jeugdkampioenschap schaken een zilveren medaille.

Proficiat Annelies!

 

 

Schoolschaakkampioenschap een succes!

Het schoolschaakkampioenschap was een groot succes! Met een recordopkomst van 300 schakers, een legertje aan vrijwilligers dat fantastisch werk heeft geleverd en ... 3 gouden bekers!  In het middelbaar onderwijs heeft onze ploeg goud gewonnen: Robbert Decruyenaere 3LWb (ploegkapitein), Benno Demey 5LOSPa, Annelies Vitharana 4 LWb en Joeri Cockheyt 1Aj. Benno Demey won eveneens goud in de categorie 'beste bordspeler'. Ook onze meisjesploeg won goud: Laura Decruyenaere 1Ai (ploegkapitein, Lisa Snoeck 5HWa, Eline Teirlinck 4LWb en Eline Dewilde 5LWi/Lydia Bondarenko 3LWa. Onze 4e ploeg speelde onder het Olympisch credo en heeft zich goed geamuseerd: Jan de Somville 5WeWib (ploegkapitein), Ian Vandenbossche 5WeWia, Joachim Cockheyt 4EWa en Sander Decock 3EW. Onze basisschool was vertegenwoordigd met 2 ploegen. 

Wij konden ook rekenen op enkele van onze collega's: Maarten Henderick, Jesse Roels en Serge Piette als scheidsrechter, Laura Villavicencio, Annick Peeters en Tom Van Beirendonck in de catering, Harm Vandekerckhove en ook Benoit Lawaisse als fotograaf. Het team leerlingen dat vrijwillig de hele dag keihard heeft gewerkt aan de bar, foodkramen en als supporter van de schakers: Emma De Nil 5 EMTa, Marthe Vercammen 5 EMTa, Justine Potvin 5 EMTa, Valentine de Cannière 5 EMTa, Loïc Van Hecke 5 EMTa, Ibrahim Yedikapi 5 EMTa, Victor Fiems 5 HWb, Cesar Vanneste 5 EWEa, Brecht Verleyen 5 EWEa.

 

vredespoëziewedstrijd

Siemen wint de vredespoëzieprijs

Op zaterdag 12 maart vond dit jaar niet alleen het schoolfeest plaats, maar ook de prijsuitreiking van de vredespoëziewedstrijd. Mevrouw Haerinck stimuleerde haar leerlingen om deel te nemen aan deze wedstrijd en dat was niet zonder resultaat. Siemen Van Londersele (6MTWE) werd met het gedicht ‘huisvrede’ uitgeroepen tot de winnaar van de scholieren. Hij won daarbij niet alleen een mooie geldprijs, ook werd hij door de Provincie Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot ambassadeur van het project ‘ComingWorldRememberMe’ (afgekort als CWRM). Van harte gefeliciteerd, Siemen!

De jury en de voorzitter van VOS Vlaamse Vredesvereniging benadrukten daarnaast ook de belangrijke rol van leerkrachten in het onderwijs. Omdat leerkrachten hét verschil kunnen maken en een grote invloed kunnen uitoefenen op de jongeren, werd ook dit jaar een klasattentie weggegeven. De Provincie Oost-Vlaanderen gaf aan de deelnemende klassen (6MTWE, 6SWE en 6WEWIa) en de leerkracht van onze school een klasattentie weg. De leerkracht en leerlinge Marie Cole (6WEWIa) namen met veel plezier deze klasprijzen in ontvangst.

Siemens winnende gedicht en meer sfeerfoto’s zijn terug te vinden op http://vosnet.org/index.php/2016/03/14/en-de-winnaars-zijn-vredespoezieprijs-2016/

 

   

Schaaktalent in huis

Een schitterende prestatie van Annelies Vitharana (3LWc) op het Vlaams kampioenschap jeugdschaak in de reeks -14. Ze werd er kampioene én laureate van Vlaanderen!

Proficiat ook aan de kandidaten van Campus Voskenslaan op het Vlaams kampioenschap schoolschaken 2016! Zilver voor het team van Benno, Robbert, Annelies en Tor en een trofee voor het meisjesteam Lisa, Camille, Emma en Myrthe. Ook onze 2 andere teams met Laura, Joni, Inès en Eline en het team Ian, Jan, Joachim en Sander plaatsten zich voor het Belgisch kampioenschap in mei 2016.

 

 

Kwartfinalisten BBC Public Speaking Awards

Proficiat aan Arthur Decock, Jonas Vander Vennet, Liza Ingels, Fahira Hasic en Maide Erdogan! Zij gaan door naar de kwartfinale van de BBC Public Speaking Awards op 14 maart, Lamot in Mechelen.

 

Onesiedag op school!

In een poging om haar leerlingen de liefde voor taal over te brengen, besloot mevr. Van Den Broeck (leerkracht Nederlands) dit jaar de hele school te betrekken bij de verkiezing voor het 'Woord van het jaar' in de categorie jongerentaal (georganiseerd door Van Dale uitgevers) door alle leerlingen en collega's te vragen massaal te stemmen op haar inzending: het woord 'onesie' (=ruimzittend, uit één deel bestaand huis- of pyjamapak dat alleen hoofd, handen en voeten vrijlaat, gewoonlijk met een ritssluiting aan de voorkant, soms met een capuchon).

Mevr. Van Den Broeck slaagde in haar opzet en 'onesie' werd verkozen als 'Woord van het jaar' in de categorie jongerentaal. Om dit te vieren en om iedereen te bedanken voor zijn stem, beloofde mevr. Van Den Broeck op 17 januari naar school te komen en les te geven in een 'onesie'. Enkele leerlingen en collega's steunden haar door ook zelf een 'onesie' aan te trekken die dag.

 

Knappe prestaties veldloop Zwijnaarde

Voor de herfstvakantie namen 9 van onze leerlingen deel aan de SVS-veldloop in Zwijnaarde. Alle leerlingen deden het meer dan voortreffelijk en op 9 deelnemers behaalden we maar liefst 5 medailles!
Proficiat Simon Méganck, Fleur Verstraete, Rayan Vanderpoorten, Robin Vande Putte, Hanne Roels, Quiten Lafort, Fien Schelfout, Gauthiers Dhooge en Anke Kelem!

 

Leerlingen winnen MOS-wedstrijd!

Leerlingen Lobke Schelfhout, Linde Van de Velde, Anne-Sophie Devos en Esther Van den Abeele namen met hun werkstuk dat ze voor de Onderzoekscompetenties Economie maakten rond Planned Obsolescence, deel aan de MOS-wedstrijd (Milieuzorg Op School) van de Vlaamse Overheid en werden uitverkozen tot winnaars! Wij zijn erg fier op deze dames en zijn blij dat hun harde werk op deze manier beloond wordt. Proficiat!