Waarom Vincent?

'Waarom Vincent?' is een productie van de Gentse theatergroep 'Compagnie Al Dente' in het kader van het officiële van Gogh-herdenkingsjaar. De tekst is geschreven door Peter-Jan Marichael (leerkracht Grieks-Latijn op onze school), het spel wordt verzorgd door zijn vader, Peter Marichael, en Bob de Moor heeft de voorstelling geregisseerd.

In het stuk wordt gereflecteerd over het leven en het kunstenaarschap van van Gogh vanuit het perspectief van een schrijver anno 2015. Die verkeert op een gegeven moment in een mentale en creatieve crisis en dan komt Vincent van Gogh bij toeval in zijn leven. De monoloog onderzoekt de vragen van de schrijver over creativiteit en inspiratie en toont hoe van Gogh voor hem de weg bereidt naar onvermoede antwoorden.

Voor meer informatie over de voorstelling kan je op het facebook-event (https://www.facebook.com/events/1647713478839886/) of op onze facebook-pagina (https://www.facebook.com/Compagnie-Al-Dente-340469199477873/timeline/) terecht.

Voor reservaties en informatie over 'Compagnie Al Dente' kan je doorklikken naar de website (http://compagniealdente.wix.com/compagnie-aldente).