Uitvaartontbijt 2010

Reeds enkele jaren biedt onze school aan onze laatstejaars, naar aanleiding van hun 'uitvaart', een heerlijk ontbijtbuffet aan.

De leerlingen leveren een kleine financiële bijdrage die dan overgemaakt wordt aan een organisatie met een sociaal doel : vzw De Sloep in Gent, de Clini-Clowns, Artsen zonder grenzen, …

Vier jaar geleden werd de actie 'Hope for Kabondo' gesteund, ten voordele van een weeshuis in Kenia, dat dankzij het boek 'Mijn status is positief' van fotografe Lieve Blanquaert en journaliste Annemie Struyf en de televisiedocumentaire 'De moeder van mijn dochter' bekendheid verwierf.
Drie jaar geleden werd gekozen voor 'Vredeseilanden', de onafhankelijke en pluralistische organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich specialiseert in voedselzekerheid.
Twee jaar geleden werd 500 euro geschonken aan de 'Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose'.
En vorig jaar stortten onze leerlingen 500 euro op de rekening van ‘ANVASPORT vzw – sport voor andersvaliden’.

Op deze manier hopen wij dat onze abituriënten n.a.v. hun 'feestdag' ook even nadenken over en stilstaan bij organisaties voor wie liefdadigheid geen leeg begrip is.
Uiteraard hangt de grootte van de steun van onze leerlingen nauw samen met de materiële en/of financiële bijdrage van sponsors die het ontbijtbuffet mee willen helpen organiseren.Dit jaar kozen onze leerlingen voor de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UZ Gent, die een brede waaier aan zorgmodaliteiten biedt aan kinderen en jongeren van 0 tot 17 jaar die te kampen hebben met psychiatrische problemen.
Kinderen en jongeren worden er opgenomen in een therapeutische leefgroep, waar ze voor langere tijd kunnen verblijven. Een verblijf van verschillende maanden weg van hun normale leefomgeving (gezin, school, vriendenkring) is vaak een stressvolle periode. Daarom wordt geprobeerd om hen, tijdens hun verblijf, activiteiten aan te bieden die nauw aansluiten bij hun interesses en vaardigheden. Voor de financiering van deze activiteiten en het beschikbaar stellen van het nodige materiaal zijn vaak bijkomende middelen nodig.
Via de opbrengst van het uitvaartontbijt willen onze leerlingen het verblijf van deze kinderen en jongeren zo aangenaam en nuttig mogelijk maken.

Langs deze weg willen wij de leerlingen symbolisch in de bloemetjes zetten voor hun nobele initiatief : er werd immers € 556 gestort!Tijdens de Plechtige Proclamatie op woensdag 30 juni zal aan Dhr. Eric Schoentjes, hoofd van de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UZ Gent, symbolisch een cheque overhandigd worden.
De rol van onze leerlingen als donateur is van onschatbare waarde maar dat deze jongeren wat extra aandacht krijgen is minstens even belangrijk.