Uitvaart-ontbijt : €500 voor ANVASPORT vzw

Reeds enkele jaren biedt onze school aan onze laatstejaars, naar aanleiding van hun 'uitvaart', een heerlijk ontbijtbuffet aan.

De leerlingen leveren een kleine financiële bijdrage die dan overgemaakt wordt aan een organisatie met een sociaal doel : vzw De Sloep in Gent, de Clini-Clowns, Artsen zonder grenzen, …

Drie jaar geleden werd de actie 'Hope for Kabondo' gesteund, ten voordele van een weeshuis in Kenia, dat dankzij het boek 'Mijn status is positief' van fotografe Lieve Blanquaert en journaliste Annemie Struyf en de televisiedocumentaire 'De moeder van mijn dochter' bekendheid verwierf.

Twee jaar geleden werd 'Vredeseilanden' gesteund, de onafhankelijke en pluralistische organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich specialiseert in voedselzekerheid.

En vorig jaar stortten onze leerlingen 500 euro op de rekening van de 'Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose'.

Op deze manier hopen wij dat onze abituriënten n.a.v. hun 'feestdag' ook even nadenken over en stilstaan bij organisaties voor wie liefdadigheid geen leeg begrip is.

Uiteraard hangt de grootte van de steun van onze leerlingen nauw samen met de materiële en/of financiële bijdrage van sponsors die het ontbijtbuffet mee willen helpen organiseren.

Dit jaar kozen onze leerlingen voor ‘ANVASPORT vzw – sport voor andersvaliden’.
Deze vereniging richt zich tot personen met een handicap die aan sport willen doen.
Anvasport (www.anvasport.com) biedt deze mensen de mogelijkheid om sport te beoefenen (hoofdzakelijk initiatie) in een beschermd milieu in functie van integratie en met het oog op het instandhouden en verbeteren van de algemene conditie. Via de opbrengst van het uitvaartontbijt willen wij Anvasport ondersteunen bij het aankopen van extra materiaal voor zitskiërs.
Langs deze weg willen wij de leerlingen symbolisch in de bloemetjes zetten voor hun nobele initiatief : er werd immers € 500 gestort op de rekening van ‘ANVASPORT vzw ‘!

Tijdens de Plechtige Proclamatie op dinsdag 30 juni zal aan de vereniging symbolisch een cheque overhandigd worden.

De rol van onze leerlingen als donateur is van onschatbare waarde maar dat personen met een handicap wat extra aandacht krijgen is minstens even belangrijk.

Geen enkele gift is te klein :
Rekening : 000-0000004-04 van de Koning Boudewijnstichting
Vermelding: L82059- Anvasport vzw