Markant

De eerste Bednetles op onze school is een feit!

 

Taalverloedering? Taalverandering!

Onze collega Maarten Hanssens schreef een interessant opiniestuk over taalverandering. Het werd gepubliceerd in de Standaard.

 

 

 

 

Leerling Wannes Geens (5SWEa) naar halve finale 'Belgium's got talent'

Wannes Geens (5SWEa) werd samen met de leden van TNT Crew met hun act op de trampoline geselecteerd voor de halve finales van Belgium's Got Talent. De uitzending van deze halve finale is op vrijdagavond 16 december om 20.40 u. op VTM. Op het einde van de uitzending kan er met SMS gestemd worden op de favoriete act.

We steunen Wannes natuurlijk ten volle, zijn ongelofelijk trots en sporen iedereen aan om te stemmen op Wannes en zijn crew!

Wie Wannes' act vanuit de vorige aflevering (nog) eens wil zien, kan deze bekijken via volgende link:http://vtm.be/belgiums-got-talent/respect-de-trampolineact-van-tnt-crew-is-zooooo-ongelofelijk-straf

 

Mooie schaakresultaten voor Annelies Vitharana (4LWb)

Onze leerling Annelies Vitharana uit 4LWb is erin geslaagd om Open Nederlands Meisjeskampioen te worden bij de categorie -14 jaar tijdens een tornooi dat plaatsvond gedurende de 2 de week van augustus.  

Tijdens de laatste week van augustus nam ze deel aan het Open International van Dieppe, Frankrijk en eindigde hier op een eerste plaats uit 141 deelnemers (zowel jeugdspelers als volwassenen) van het B tornooi.

Resultaten die toch een vermelding waard zijn, vonden wij.

Proficiat Annelies! Doe zo verder!

 

 

Oud-leerlingen winnen Oost.Best 2015

De Gentse band SIAM met oud-leerlingen Isolde Van den Bulcke, Leon Vauterin, Yanis Lebbad en Marius Lefever won eind november Oost.Best 2015, het provinciale pop/rockconcours van Oost-Vlaanderen. Ze speelden onlangs ook een sessie op Q-music en zijn dus bijzonder goed bezig! Doe zo voort!

 

Waarom Vincent?

'Waarom Vincent?' is een productie van de Gentse theatergroep 'Compagnie Al Dente' in het kader van het officiële van Gogh-herdenkingsjaar. De tekst is geschreven door Peter-Jan Marichael (leerkracht Grieks-Latijn op onze school), het spel wordt verzorgd door zijn vader, Peter Marichael, en Bob de Moor heeft de voorstelling geregisseerd.

In het stuk wordt gereflecteerd over het leven en het kunstenaarschap van van Gogh vanuit het perspectief van een schrijver anno 2015. Die verkeert op een gegeven moment in een mentale en creatieve crisis en dan komt Vincent van Gogh bij toeval in zijn leven. De monoloog onderzoekt de vragen van de schrijver over creativiteit en inspiratie en toont hoe van Gogh voor hem de weg bereidt naar onvermoede antwoorden.

Voor meer informatie over de voorstelling kan je op het facebook-event (https://www.facebook.com/events/1647713478839886/) of op onze facebook-pagina (https://www.facebook.com/Compagnie-Al-Dente-340469199477873/timeline/) terecht.

Voor reservaties en informatie over 'Compagnie Al Dente' kan je doorklikken naar de website (http://compagniealdente.wix.com/compagnie-aldente).

 

 

Leerling Thibaud Deurwaerder (4LOSP) ontwikkelt populaire sociale netwerksite!

Leerling Thibaud Deurwaerder (4LOSPb, 16 jaar) creëerde een sociale netwerksite die buren op een eenvoudige manier met elkaar laat communiceren. Burenonline.com werd opgepikt door de media oa. door het VTM-nieuws (https://www.youtube.com/watch?v=dHCE660w6p8), verschillende kranten en tijdschriften. En ook meerdere politici toonden reeds hun interesse voor Thibauds werk. De site groeit dagelijks. Er zijn nu +14.000 geregisteerde gebruikers en dagelijks komen er vele bij.

Registreer je nu! burenonline.com

Knap werk Thibaud!

 

Studierichting Grieks-Latijn (3de jaar) toch ingericht

De studierichting Grieks-Latijn wordt volgend schooljaar dan toch ingericht in het 3de jaar.

Meer uitleg en een overzicht van het lesurenpakket vindt u via volgende link: Grieks-Latijn 2de graad.

Om in te schrijven kan u telefonisch een afspraak maken op het nummer 09/240.00.60.

 

Leerlingen in beeld: 'wij willen échte lijven zien'.

Het VRT-reportagemagazine Koppen kwam op onze school een reportage filmen rond het lichaamsbeeld bij jongeren. Enkele leerlingen uit het 5de jaar volgend een 'speciale' les met échte lijven.

De reportage is integraal te bekijken via onderstaande link:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/koppen/EP_140417_Koppen?video=1.1943319

 

 

Dit weekend schoolfeest!

Dit weekend tonen onze leerlingen zich van hun beste kant op het schoolfeest!

Met muziek, zang, toneel en dans verwennen zij het publiek op vrijdagavond 14 maart of zaterdagavond 15 maart.