Markant

Oud-leerling Natascha Van Es wint Belgium’s got talent!

Hoewel leerlinge Aya Courouble afgelopen vrijdag een prachtige prestatie neerzette, wonnen Tascha en Ian de talentenshow Belgium’s Got Talent. Met hun prachtige acrobatische act overtuigden en ontroerden ze heel Vlaanderen. Natascha Van Es studeerde bij ons af in 2016 in het zesde jaar Wetenschappen-Topsport.

Proficiat Natascha en Ian!

Ook oud-leerlingen Noah Kuavita en Jimmy Verbaeys verdienen een pluim. Ook zij haalden als gymnastenduo de finale.

Noah was nog niet uitgeturnd. Zaterdag werd hij ook nog eens Belgisch kampioen! Jimmy behaalde een 2de plaats. Bij de vrouwen won leerlinge Nina Derwael.

Wat een talenten!

 

Voskenslaan's got talent!

Bedankt aan iedereen die vorige week zijn/haar stem uitbracht voor Aya Courouble uit 4HWb. Ze behaalde een plaats in de finale van het programma Belgium's got talent!

We zijn super trots en willen iedereen vragen om nogmaals massaal voor haar te stemmen, vrijdag 25 mei om 20.35 u. op VTM.

 

 

 

Onze eeuw

1000 Gentse scholieren palmden op 8 mei de Vooruit in voor een dag rond burgerschap, democratie en de komende verkiezingen. Ook een deel van onze 6de jaars was aanwezig.

 

Project 'Curieuzeneuze': meting luchtkwaliteit

Vanaf heden hangen er, verscholen achter het Curieuzeneuze-paneel, meetbuisjes die gedurende een maand de luchtkwaliteit zullen meten aan de straatzijde van onze school.

Meer info vind je op www.curieuzeneuzen.be.

 

 

 

 

De eerste Bednetles op onze school is een feit!

 

Taalverloedering? Taalverandering!

Onze collega Maarten Hanssens schreef een interessant opiniestuk over taalverandering. Het werd gepubliceerd in de Standaard.

 

 

 

 

Leerling Wannes Geens (5SWEa) naar halve finale 'Belgium's got talent'

Wannes Geens (5SWEa) werd samen met de leden van TNT Crew met hun act op de trampoline geselecteerd voor de halve finales van Belgium's Got Talent. De uitzending van deze halve finale is op vrijdagavond 16 december om 20.40 u. op VTM. Op het einde van de uitzending kan er met SMS gestemd worden op de favoriete act.

We steunen Wannes natuurlijk ten volle, zijn ongelofelijk trots en sporen iedereen aan om te stemmen op Wannes en zijn crew!

Wie Wannes' act vanuit de vorige aflevering (nog) eens wil zien, kan deze bekijken via volgende link:http://vtm.be/belgiums-got-talent/respect-de-trampolineact-van-tnt-crew-is-zooooo-ongelofelijk-straf

 

Mooie schaakresultaten voor Annelies Vitharana (4LWb)

Onze leerling Annelies Vitharana uit 4LWb is erin geslaagd om Open Nederlands Meisjeskampioen te worden bij de categorie -14 jaar tijdens een tornooi dat plaatsvond gedurende de 2 de week van augustus.  

Tijdens de laatste week van augustus nam ze deel aan het Open International van Dieppe, Frankrijk en eindigde hier op een eerste plaats uit 141 deelnemers (zowel jeugdspelers als volwassenen) van het B tornooi.

Resultaten die toch een vermelding waard zijn, vonden wij.

Proficiat Annelies! Doe zo verder!

 

 

Oud-leerlingen winnen Oost.Best 2015

De Gentse band SIAM met oud-leerlingen Isolde Van den Bulcke, Leon Vauterin, Yanis Lebbad en Marius Lefever won eind november Oost.Best 2015, het provinciale pop/rockconcours van Oost-Vlaanderen. Ze speelden onlangs ook een sessie op Q-music en zijn dus bijzonder goed bezig! Doe zo voort!

 

Waarom Vincent?

'Waarom Vincent?' is een productie van de Gentse theatergroep 'Compagnie Al Dente' in het kader van het officiële van Gogh-herdenkingsjaar. De tekst is geschreven door Peter-Jan Marichael (leerkracht Grieks-Latijn op onze school), het spel wordt verzorgd door zijn vader, Peter Marichael, en Bob de Moor heeft de voorstelling geregisseerd.

In het stuk wordt gereflecteerd over het leven en het kunstenaarschap van van Gogh vanuit het perspectief van een schrijver anno 2015. Die verkeert op een gegeven moment in een mentale en creatieve crisis en dan komt Vincent van Gogh bij toeval in zijn leven. De monoloog onderzoekt de vragen van de schrijver over creativiteit en inspiratie en toont hoe van Gogh voor hem de weg bereidt naar onvermoede antwoorden.

Voor meer informatie over de voorstelling kan je op het facebook-event (https://www.facebook.com/events/1647713478839886/) of op onze facebook-pagina (https://www.facebook.com/Compagnie-Al-Dente-340469199477873/timeline/) terecht.

Voor reservaties en informatie over 'Compagnie Al Dente' kan je doorklikken naar de website (http://compagniealdente.wix.com/compagnie-aldente).