Uitstappen

Expeditie 'Vossen' met de leerlingen van 6MTWE, 6GL, 6LMT, 6WEWIb, 6LWI en 6EWI

 

6de jaar Humane wetenschappen bezoekt het SMAK en het MSK

 

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Onze zesdejaars hebben op 21 en 22 september een wereldberoemd en -befaamd toneelstuk bijgewoond in het Gentse theater De Tinnenpot: 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?'.

George en Martha, van middelbare leeftijd en verzuurd, kunnen niet zonder elkaar, maar haten elkaar ook genoeg om elkaar tot het uiterste te drijven. Wanneer een jong koppel op bezoek komt, storten de verbitterde hoofdpersonages zich in een destructief spel waarbij ze elkaar tarten, kleineren en kraken.

De knetterende dialogen volgen elkaar in een hoog tempo op, de acteurs zijn in topvorm en het publiek hapt naar adem.

Het perfecte koppel bestaat niet, de echte liefde of een harmonieus gezin evenmin. Dat is de boodschap die de prijswinnende toneelschrijver Edward Albee meegeeft in dit tragikomisch, beklijvend en erg venijnig stuk. 

Niet voor gevoelige of romantische zielen.

 

GWP 5de jaar sportklassen

In samenwerking met de organisatie "La Petite Merveille" trokken onze 5de jaars LOSP en -SWE op 3-daagse geïntegreerde werkperiode (GWP) in Durbuy.
Het programma bestond uit o.a.: speleologie, een oriëntatietocht, mountainbiking, adventure, rappel, kajak, ...
Naast de fysieke en sportieve inzet was er eveneens een mentaal en sociaal engagement nodig, waarbij elkaar helpen essentieel was. Communicatie, samenwerking, conflicthantering en zelfkennis zijn thema's die aan bod kwamen. De leerlingen leerden zichzelf en de anderen (leerlingen en begeleidende leerkrachten) beter kennen zodat er een positieve groepssfeer ontstond die zijn vruchten kan afwerpen gedurende het hele schooljaar.

Bekijk de foto's via onze Facebookpagina.

 

Open your mind

Vorig schooljaar deed onze school mee aan de 'Dag tegen homofobie'. We fleurden onze school op met regenboogvlaggen, ballonnen, post-its in allerlei kleuren, riepen de leerlinge en leerkrachten op zich in regenboogoutfit te kleden, speelden muziek af met een duidelijk positieve boodschap rond diversiteit en verkochten ijsjes en snoepjes voor het goede doel. Met onze actie konden we een mooi steunbedrag overmaken aan Cavaria én wonnen we twee toneelvoorstellingen van 'Open your Mind'. Dit is een snelle zap-achtige voorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn. Onze leerlingen van 3, 4, 5 Humane Wetenschappen zullen in maart van deze toneelvoorstelling kunnen genieten.